Skip to main content

Studenten Elektronica-ICT gaan aan de slag met wearable technology

wearable technology ap hogeschool antwerpen nava shaked eli jacobsen 3

Onze studenten Elektronica-ICT mochten zich onlangs verdiepen in de wondere wereld van wearable technology. "Wearawatte?!", horen we je denken. Maar je bent wellicht meer vertrouwd met wearable technology dan je denkt.

Wearble technology is intelligente elektronische apparatuur die in kleding of accessoires wordt verwerkt en zo continu data genereert over het gedrag van de drager. Bekende voorbeelden van wearables zijn onder meer fitness & activity trackers, smartwatches (Apple Watch), AR-brillen (Google Glass) ...

Om onze studenten de kneepjes van wearble tech bij te leren, kregen ze bezoek van niemand minder dan Nava Shaked en Eli Jacobsen. Beiden zijn als professor verbonden aan het Holon Institute of Technology in Tel Aviv en gelden als absolute autoriteiten op het vlak van wearble technology.

  • Nava Shaked is een expert in verwerking van talen, artificiële intelligentie en interactie tussen mens en machine. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in spraaktechnologie en leidde al verschillende projecten in Israël, Europa en de VS. 
  • Eli Jacobsen is een pionier op vlak van draagbare technologische kledij. Hij deelt zijn kennis met diverse modemerken en start-ups en ontwikkelde de afgelopen jaren intelligente stoffen en devices, zoals intelligente handschoenen, baby trackers, baby monitoring en sport wearbles. 

Tijdens een reeks workshops leerden onze studenten meer over de wereld van draagbare technologie in al zijn huidige vormen. Hierbij lag de nadruk op de ontwikkeling en het ontwerp van oplossingen en producten. Zo werd er onder meer dieper ingegaan op de uitdagingen in het veld zoals productontwikkelingscyclus, de ondernemerswereld in wearables en de synergie tussen design en engineering. 

Gerelateerde artikels