Skip to main content

Fun op de International Communication Day

Benji
© Benji Taylor – Make copy great again!

Op dinsdag 3 december vindt de jaarlijkse International Communication Day plaats in onze opleiding. Een dag met diverse gastcolleges van experten van over de hele wereld. Elke student mocht drie colleges uitkiezen. Alleszins blij met de lessen die ik gekozen had. Zoals die van de spontane Brit Benji Taylor.

Make copy great again!

Taylor vertelt op een humoristische manier over hoe je een goede lijn schrijft. Het valt me op hoe ridicuul sommige koppen van artikels of campagnes zijn. “… was still alive before she died”, klinkt best logisch, toch? Voor mij is dit de leukste sessie van de dag. Benji Taylor is erg motiverend en inspirerend. “Als je een fout maakt, ga je gewoon weer verder”, herhaalt hij steevast.

Klein België, klein Europa

Tijdens de sessie van Rolf Falters heb ik me gerealiseerd hoe klein Europa echt is. Als ik hoor dat Europa uit amper 10% van de wereldbevolking bestaat en België uit nog geen 0,01%, schrik ik even. Op dit moment realiseer ik me dat ik echt wel op Erasmus naar het buitenland wil. Niet alleen voor nieuwe ervaringen maar ook om een stukje meer van onze grote wereld gezien te hebben.

Selfie as a cultural artefact

Er zit meer achter een selfie dan we denken. Een boodschap, een mening, ze zeggen iets over onszelf. Andreaa Mogos geeft dat heel interessant weer. Ze spreekt ook over narcisme en hoe dat geformuleerd kan worden als N (narcisme) = s (selfie) / h (uur). Ik vind het zelf wel ironisch dat iemand een formule rond dit fenomeen heeft gecreëerd. Er worden op elk moment van de dag selfies genomen. Misschien nemen we iets te veel selfies en wordt het tijd dat we wat meer in the moment gaan leven.

Storytelling

Hoe schrijf je een goed verhaal voor een campagne? Dat leert ons Marijke Smit tijdens een interactieve workshop. Elk groepje kiest een merk waarvoor het een concept van een campagne maakt op basis van storytelling. Ik moet eerlijk toegeven dat het moeilijker is dan het lijkt. Gelukkig is Marijke er om ons te ondersteunen. In verschillende stappen is het elke groep gelukt om een goede campagne te creëren. De workshop is interessant, en echt leuk. Lang geleden dat ik nog zo gelachen heb.

 

Tekst: Tiffany Janssens (2prvA) 

Gerelateerde artikels