Skip to main content

Kwaliteitslabel voor Bachelor Toegepaste Psychologie

tp

De Bachelor Toegepaste Psychologie behaalde onlangs het kwaliteitslabel van de NVAO. Dit is het hoogst haalbare kwaliteitskeurmerk voor hoger onderwijs, en dat allemaal dankzij volgende troeven:

  • Praktijkgerichte opleiding
    Als je graag meteen kennis maakt met de praktijk, dan ben je bij de opleiding Toegepaste Psychologie aan het juiste adres. In het 1ste jaar leer je immers de verschillende werkvelden binnen psychologie kennen via een observatiestage.  Nadien krijg je de kans om je te verdiepen in een werkveld naar keuze via een exploratiestage in het 2de jaar en een integratiestage in het 3de jaar. Naast de stages, komt praktijk ook veel aan bod in de lessen door taken in het werkveld zelf uit te voeren. Zo komen studenten in contact met echte ‘cliënten’ en praktijkvragen.
     
  • Vakexperten aan het woord
    Studenten krijgen les van echte vakexperten. De lectoren staan zelf met twee voeten in de praktijk en blijven dankzij workshops en bijscholingen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends. Bovendien komen er ook regelmatig gastsprekers vanuit het werkveld langs.
     
  • Internationale dimensie
    Via het internationaliseringsprogramma ‘internationalisering@home’ leer je omgaan met interculturele diversiteit en ontdek je hoe je job er in het buitenland kan uitzien. Je zal dan ook les krijgen van verschillende internationale sprekers. Voel je het kriebelen om zelf naar het buitenland te gaan? Dan is een buitenlandse stage ook mogelijk via ‘internationalisering@broad’. Via de internationale programma’s, leren studenten inspelen op samenleving, en dus ook het werkveld, dat steeds diverser wordt. Zo zijn onze studenten goed gewapend om in het werkveld aan de slag te gaan.
     
  • Breed netwerk
    Dankzij de verschillende stages, slaat de opleiding een brug tussen opleiding en werkveld. Zo ben je niet alleen goed voorbereid op de praktijk en maar kan je ook beroep doen op een breed netwerk.

Gerelateerde artikels