Overslaan en naar de inhoud gaan

Vervolgopleidingen Mens & Maatschappij

Het departement Mens & Maatschappij biedt heel wat vervolgopleidingen en navormingen voor de social profitsector. Hieronder vind je een overzicht.

Banaba's - PostgraduatenLangdurige vormingen - Studiedagen - Workshops

Banaba's
 • Banaba - Autismespectrumstoornissen: een orthopedagogisch perspectief
  Je bent of wilt professioneel bezig zijn met personen met een autismespectrumstoornis (ASS). Je wilt een expert worden op vlak van ASS. Banaba ASS is de enige Vlaamse opleiding op bachelorniveau die specifiek over autismespectrumstoornissen gaat. 
  Lees meer over de banaba Autismespectrumstoornissen.
Postgraduaten
 • Postgraduaat - Coaching
  Een recente evolutie is dat organisaties steeds vaker werken met interne coaches. Interne coaches kunnen we omschrijven als professionals die binnen de eigen organisatie de rol opnemen om – vaak naast een andere rol binnen de organisatie – andere medewerkers te coachen vanuit een niet-hiërarchische rol. 
  Lees meer over het postgraduaat Coaching
 • Postgraduaat - Supervisie, Intervisie, Coaching (S.I.C.)
  In deze opleiding leer je zelfsturing en reflectie ontwikkelen. Daarmee verhoog je je professionele deskundigheid in het begeleiden van studenten en professionals. De opleiding duurt twee jaar en bestaat uit twee op elkaar volgende leertrajecten. Na het afronden van beide leertrajecten ontvang je een getuigschrift van het ‘Postgraduaat Begeleidingskunde’. Het is ook mogelijk om enkel het eerste leertraject te volgen.
  Lees meer over het postgraduaat SIC
 • Postgraduaat - Vrijwilligerswerk
  Geef je vrijwilligersorganisatie een boost dankzij deze opleiding. Je leert niet alleen vrijwilligers werven, on-boarden en maximaal behouden maar ook hoe je succesvolle interne én externe samenwerkingen opzet.
  Vrijwilligerswerk

 

Langdurige vormingen
Studiedagen, workshops en bijscholingen
 • Online training - Sense of Home coach
  De train-de-trainer ‘sense of home’ is een opleiding waarin u zich het sense of home gedachtengoed  helemaal eigen maakt om medewerkers in het WZC te kunnen opleiden om dit waar te maken in de praktijk.
  Lees meer over Sense of Home Coach