Overslaan en naar de inhoud gaan

Lesmateriaal Communicatiemanagement

Digitale lessen

 
Mediatechnieken - Beeldtaal

Visuele communicatie wordt steeds belangrijker. Bij het onderdeel Beeldtaal van het vak Mediatechnieken leer je hoe visuele communicatie werkt. Je krijgt inzicht in commerciële beelden, kunstwerken en vormgeving doorheen de geschiedenis. Er wordt gefocust op het menselijk kijkgedrag en hoe we betekenis geven aan beelden. Je krijgt concrete technieken aangeleerd om met beelden te kunnen communiceren met een publiek. Om beelden met impact te maken heb je vanzelfsprekend ook technische kennis van zaken nodig. In de lessen Foto/Video leer je hoe je een camera moet instellen om optimale beelden te maken. Verder leer je meer over hoe je licht kunt gebruiken, over het belang van zuivere audio-opnames en de creatieve mogelijkheden van videomontage.

In deze les Beeldtaal leer je meer over de compositie van een beeld. 

 

 
Keuzevak Design and usability

We gebruiken dagelijks websites en apps, maar wat maakt een app of een website succesvol? Tijdens de lessen van het keuzevak Design an usability leer je meer over het technische luik, maar focussen we vooral op de look & feel en het gebruiksgemak. Je leert hoe je een prototype voor een app maakt, hoe je dit kan testen en welke aanpassingen je kan doen om de app te verbeteren zodat hij gebruiksvriendelijk wordt voor de consument.

Voorbeelden studentenprojecten

Afstudeerproject

In het tweede semester van je laatste jaar, zal je naast je stage ook werken aan een afstudeerproject. Tijdens dit groepsproject zet je alles wat je de voorbije jaren hebt geleerd om in de praktijk. Je ontvangt een briefing van een bedrijf of merk met de vraag om een communicatieopdracht uit te werken: een campagne bedenken, een evenement op poten zetten, …Tijdens deze projectperiode werk je als team zelfstandig, onder begeleiding van een coach van AP.

  • Een team van laatstejaarsstudenten organiseerde onlangs de 23ste editie van de Video experience day in samenwerking met Kanaal Z.
  • Projectvideo in opdracht van Brandweer Waasland

  • Projectvideo European Teams in Advertising. Studenten uit verschillende Europese landen werkten samen aan een campagne voor biermerk Liefmans.

 
 

 

 

 

 

 

Bedrijfsjournalistiek

Stage in tijden van Corona: Paulien bij VRT

Communicatiecampagnes 

In het laatste jaar werk je een campagne uit van A tot Z voor een externe opdrachtgever. De modules van Campagne zijn gestoeld op een nauwe samenwerking tussen de vakken reclame, wetgeving en deontologie, mediaplanning, media en de talen. Je bepaalt de doelgroep en de doelstellingen die je met je campagne beoogt en je stemt de strategie en het bijhorende concept daarop af. De media die je gaat inzetten, krijgen een plaats binnen het mediaplan. Je presenteert tenslotte de volledige campagne aan de opdrachtgever.

Video Experience Day

Al 23 jaar lang gaat de Video Experience Day - een samenwerking tussen AP-studenten en Kanaal Z/Canal Z -  door als een netwerkevenement waarop corporate video centraal staat.

Terug naar de opleidingspagina van de bachelor

Communicatie(management)