Overslaan en naar de inhoud gaan

Summer School 'Immersive Storytelling in VR. An Immersive Encounter'

Immersive storytelling

Om boeiende VR-belevingen te creëren is er nood aan creatieve storytelling die verder gaat dan simpele gimmicks. AP Hogeschool organiseert daarom deze zomer de Summer School “Storytelling in virtual reality. An immersive encounter”, in samenwerking met Antwerp Summer University.  

Deelnemers worden uitgenodigd om zich tien dagen lang te verdiepen in de verschillende aspecten van VR, namelijk immersie, user-centered storytelling, interactief design en 360°- video. Zowel studenten als professionals met een achtergrond in coderen, web design, game design, journalistiek, film, fotografie, literatuur of kunsten worden uitgenodigd zich in te schrijven voor deze summer school die plaats zal vinden van 23 augustus tot en met 3 september 2021.

De deelnemers krijgen de kans om te werken met de tools die ontwikkeld werden in het kader van het multidisciplinaire onderzoeksproject “Show & Tell!”. Voor dat project bestuderen onderzoekers aan AP gedurende twee jaar de mechanismen van immersive storytelling.

Daarnaast worden hen enkele boeiende gastlezingen van internationale sprekers voorgeschoteld. Om in de technologische noden te voorzien, kunnen de deelnemers gebruikmaken van de faciliteiten in het Immersive Lab, dat AP Hogeschool op haar campus uitbouwde.

Meer info en inschrijven? Klik hier.

Inschrijven kan tot 9 mei.