Overslaan en naar de inhoud gaan

Inspiratieavond 2020 - Respect is een werkwoord

inspiratieavond ap hogeschool antwerpen respect

Op donderdag 19 november 2020 nodigen wij u opnieuw van harte uit op onze inspiratieavond voor leerkrachten, studiebegeleiders en directieleden uit het secundair onderwijs. Dit jaar gaan we via een coronaproof livestream graag dieper in op hoe je een leeromgeving met wederzijds respect kunt creëren. 

Aan de basis van kwaliteitsvol onderwijs ligt wederzijds respect. 'Respect krijg je niet, dat verdien je' is een veelgehoorde uitspraak. Toch merken veel leerkrachten dat - ondanks hun passie en inzet - conflicten in de klas met leerlingen en/of ouders vaker voorkomen.

Om een respectvolle leeromgeving te creëren is er voldoende samenwerking nodig tussen leerkrachten, hun leerlingen, diens ouders en de rest van het schoolteam. Maar hoe begin je daaraan? 

  • Hoe kan je wederzijds respect opbouwen?  
  • Wat kan je doen als conflicten uit de hand (dreigen te) lopen?
  • Hoe vermijd je dat je de moed verliest als het toch (weer eens) misloopt?  

Tijdens onze online inspiratieavond ontdekken we samen met experts en ervaringsdeskundigen de valkuilen van én oplossingen voor (het gebrek aan) wederzijds respect in de klas. 

GASTSPREKERS

Evi Geysels is een ervaren en enthousiaste leerkracht die tijdens haar lesloopbaan meermaals geconfronteerd werd met mentale, verbale en fysieke agressie. Toen haar passie voor lesgeven na 16 jaar dreigde uit te doven, laste ze een pauze in. Momenteel is ze aan de slag als radio-dj. 

Eva Maertens is opleidingshoofd van de bachelor Secundair Onderwijs bij AP Hogeschool. Samen met haar collega's stoomt ze de nieuwste generaties klaar om voor de klas te staan. 

PRAKTISCH

Donderdag 19 november 2020 om 19.00 uur.

  • Deelname is gratis.
  • Inschrijven is verplicht (via onderstaand formulier) en kan t.e.m. woensdag 18 november 12.00 u.  
  • Na inschrijving ontvang je op de dag van het event via mail een uitnodiging met link om aan onze livestream deel te nemen. 

Toch nog een vraag? Mail naar anne.brusselaers@ap.be