Skip to main content

"Nog genoeg tijd om te werken. Studeer zo lang je kan"

Tiffane Cuyt

Van onwetend tienermeisje naar een communicatieprofessional, Tiffane Cuyt aan het woord

Hoewel de eerste povere zonnestralen aankondigen dat de lente achter de hoek schuilt, prijs ik mezelf gelukkig met mijn winterjas als ik naar het koffiehuisje ‘Revista’ wandel. Ik ontmoet er Tiffane Cuyt, een oud-studente van AP. Bij het binnenkomen in deze knusse plek merk ik haar verwelkomende glimlach meteen op. Het laat me de lentekou even vergeten. Haar spontaan gedrag bevestigt mijn vermoeden: deze communicatieprofessional heeft blijkbaar al van veel kaas gegeten!

Communicatieallrounder

Subliem afgestudeerd in Economie-Talen, maar toen nog onwetend naar wat de toekomst brengt. Dé Tiffane die nu naast me zit is dag en nacht verschillend van het tienermeisje van toen. Zo twijfelachtig ze vroeger was, zo zeker van haar stuk is ze nu. Gedurende haar AP-carrière heeft Tiffane zich kunnen ontwikkelen tot een communicatieprofessional die functioneert als een echte allrounder in de communicatiewereld.

2PRVA_Morreel_Gillian_Comklap2.jpg
Tiffane Cuyt zorgt voor de communicatie bij 'Care Solutions'

Meertalige Communicatie

"Het fijne aan AP? Dat lectoren je kennen bij naam en dat je niet zomaar een van de vele studenten bent. Want dat ervoer ik wel aan Universiteit Antwerpen.” Tiffanes motivatie om te leren was nog niet uitgedoofd na haar opleiding Communicatiemanagement - Public Relations & Voorlichting. Daarom besliste ze nog meer kennis te vergaren aan de UA in de richting Meertalige Communicatie. Niet alleen bezorgde haar dit een mooi diploma erbij, ze wist ook ondertussen dat ze een creatieve doener is. "InDesign, Photoshop, Excel en meer, het heeft allemaal geen geheimen meer voor mij. AP heeft me op een korte periode klaargestoomd voor heel veel. Terwijl sommige studenten Communicatiewetenschappen nog steeds aan het uitzoeken waren hoe Excel juist werkte, had ik op een wip en een gauw mijn opdracht volbracht’’.

"Artesis Plantijn heeft me op een korte periode klaargestoomd voor heel veel.”

Uitblinken op de arbeidsmarkt

"Maar dan sta je daar, met een cv dat net zo zeer het cv van een lotgenoot kan zijn. Hoe blink ik uit? Vind ik wel werk dat mij daarbovenop nog eens interesseert? Ik voelde me weer even dat onwetende meisje van toen.”Gelukkig is de Tiffane die ik ondertussen ken prominenter aanwezig dan dat tienermeisje van toen.

"Maar dan sta je daar, met een cv dat net zo zeer het cv van een lotgenoot kan zijn."

Care Solutions

Vandaag werkt ze heel gelukkig en nog gemotiveerder bij ‘Care Solutions’, een bedrijf gespecialiseerd in producten voor rusthuizen. Wat ze daar doet? Zowat alles wat de communicatie betreft. En om een antwoord te geven op de vraag ‘Hoe blink je eruit?’: uitblinken doet ze zeker! Zo heeft ze in haar eentje de communicatiedienst van dit bedrijf opgestart. "Die staat nog in zijn kinderschoenen, maar het heeft al meer dan alleen een concept’’, aldus Tiffane. Het fijne aan deze job? "Ik mag hier en daar van thuis uit werken, maar laten we er ineens bij zeggen dat ik grotendeels hier (n.v.d.r. Revista) zit, want thuis word ik geconfronteerd met de vele huistaken die om mijn aandacht schreeuwen. Een bevestiging dat ik de juiste keuze heb gemaakt om ‘Communicatie’ te studeren, want dat doe ik nog steeds het liefst.” (lacht)

 

Gillian Morreel, 2PRV

Gerelateerde artikels