Overslaan en naar de inhoud gaan

Ons aanbod voor leerlingen van secundaire scholen

Uw leerlingen alvast laten proeven van het hogeschoolleven? Dat kan op vele manieren: volg een workshop, beleef wetenschap, maak gebruik van onze bibliotheken of kom lunchen in één van onze studentenrestaurants.

Workshops

Een aantal opleidingen en departementen binnen AP bieden workshops aan, zowel op locatie als op één van onze campussen. Via onderstaande knop vindt u een overzicht de verschillende workshops die we aanbieden. Interesse? Contacteer de begeleidende AP-medewerker en we plannen een afspraak in.

Beleef wetenschap

AP doet aan wetenschapscommunicatie. Voor het grote publiek en specifiek voor kinderen en jongeren. Via verschillende activiteiten, die we zelf organiseren of in samenwerking met externe partners, streven we ernaar om wetenschap voor iedereen toegankelijk te maken.

Langskomen op de campus

Bezoeken jullie graag met de klas een van onze campussen? Geen probleem! Vul het aanvraagformulier even in, en één van onze collega's neemt contact op om verdere afspraken te maken.

Zo is het mogelijk om

  • een spreker aan te vragen tijdens het bezoek. Zo krijgen de leerlingen niet alleen een impressie van een hogeschoolcampus, maar worden ze ook nog eens ondergedompeld in de opleidingen en het studiekeuzeproces waar ze voor staan
  • een rondleiding op een campus naar keuze
  • een rondleiding in een bibliotheek. We brengen uw leerlingen bij hoe ze opzoekwerk kunnen verrichten voor eindwerken of andere zaken. Wist u trouwens dat de bibliotheken ook open zijn voor derdegraadsstudenten van het Secundair Onderwijs. Bekijk op de bibliotheekpagina welke bibliotheek het beste aansluit bij de interesses van uw studenten.
  • te komen lunchen. Bent u met de klas in Antwerpen en zoekt u nog een plek om de eigen lunch ongedwongen op te eten? Eén adres: de AP-campus van jullie keuze. Onze cafetaria's staan ter beschikking van u en uw klas. Bekijk onderaan deze pagina even welke campus op jullie route ligt.
Type activiteit
In welk type activiteit heb je interesse
Welke campus zou u graag bezoeken?
Contactgegevens
Schoolgegevens