Chemie doen! | AP Hogeschool Overslaan en naar de inhoud gaan

Chemie doen!

Wil u de liefde voor wetenschappen bij uw leerlingen aanwakkeren? Liever door te doen dan door achter een handboek te zitten? Laat uw leerlingen zelf aan de slag gaan tijdens onze labo-dagen!

Programma

Deze workshop is geknipt voor leerlingen uit de derde graad TSO met een wetenschappelijke achtergrond. Ze krijgen de mogelijkheid om zelf experimenten uit te voeren, ofwel als initiatie waarbij ze kennismaken met de techniek op zich, ofwel met meer diepgang. Een opstelling industriële destillatie, bijvoorbeeld, kan gaan van een eenvoudige batchdestillatie naar continue destillatie naar stoomstripping naar … We passen het tempo en de moeilijkheidsgraad van de oefeningen aan uw leerlingen aan.

U heeft de keuze uit een ruim aanbod aan opdrachten uit drie concrete domeinen: instrumentele chemie, procestechnologie en toegepaste fysicochemie. Bij alle experimenten gaan de studenten zelf aan de slag met de analyse van meetstalen. Het is mogelijk om proeven te combineren, of een rotatiesysteem op te zetten. In onderlinge samenspraak stellen we graag een programma op maat op! 

 

Praktisch

  • Duur: halve of volledige dag
  • Doelgroep: TSO-leerlingen in de derde graad van een wetenschappelijke richting, zoals chemie, techniek-wetenschappen, biotechnische wetenschappen, industriële wetenschappen, procestechnologie, ...
  • Maximum aantal deelnemers: 20 leerlingen per groep
  • Begeleiding: een lector van AP is steeds aanwezig 
  • Locatie: campus Kronenburg, Kronenburgstraat 47, 2000 Antwerpen

 

Deze workshop is een organisatie van AP Hogeschool en het Regionaal Technologisch Centrum Antwerpen.