Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligheidsinstituut - VCA Examen voor scholen

Je kan bij ons terecht voor Basisveiligheid VCA-examens, VOL-VCA examens en een opleiding VOL VCA.

Programma

Wie de schoolbanken kan verlaten met als extraatje een persoonlijk VCA attest, heeft hiermee een mooie troef in handen in de zoektocht naar een job. De (toekomstige) werkgever moet immers niet meer investeren in een VCA-opleiding of -examen. Zijn nieuwe medewerker heeft bovendien al een basiskennis van welzijn op het werk.  

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Bedrijven die VCA gecertificeerd zijn, kunnen hiermee aantonen dat ze op een groot aantal punten voldoen aan de huidige eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.  

Verloop: Nadat je met ons een datum en tijdstip hebt afgesproken, komt onze VCA-ploeg ter plaatse om - in de vertrouwde schoolomgeving - het examen af te nemen. Binnen de 5 werkdagen krijgt de school feedback over de resultaten. We bezorgen de diploma's daarna per post.  

20191210140203-2993da70-sm.jpg

Praktisch

 • Doelgroep: Secundair onderwijs 
 • Eénzelfde basisprijs per leerling voor een (her)examen VCA:  
  • Basisveiligheid VCA standaard of voorlees: € 37 voor examens in 2024. Het voorleesexamen is bedoeld voor leerlingen met dyslexie en/of BSO en BuSO-richtingen. 
  • VOL-VCA : € 52 voor examens in 2024.  
  • De verplaatsingsvergoeding bedraagt € 0,75 per kilometer, heen en terug van Antwerpen tot de plaats van het examen. 
  • Voor examens op verplaatsing worden minimum 10 personen aangerekend, ook als er minder dan 10 deelnemers aanwezig zijn. 
 • Locatie: Veiligheidsinstituut, Lange Nieuwstraat 101, 2000 Antwerpen
 • Aantal deelnemers: 20-25 deelnemers kunnen op hetzelfde moment het examen afleggen; uiteraard is het mogelijk om meerdere examensessies achter elkaar in te plannen.  
 • Contact: vca@ap.be  

Inschrijfformulier

We komen met veel plezier VCA-examens afnemen in jouw school of organisatie. Je voorziet hiervoor een voldoende grote, verwarmde en goed verlichte ruimte met tafels en stoelen. Er moet ook wifi verbinding zijn. Wij doen de rest.

Examengegevens
Gewenst type examen
Onze school is bereid op te treden als gastschool
Schoolgegevens
Gegevens verantwoordelijke VCA