Overslaan en naar de inhoud gaan

Parade Noorderlicht

Sinds 2016 organiseert de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen samen met het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en de AP Hogeschool, gesteund door District Antwerpen, met 'Noorderlicht' een artistiek evenement voor en samen met de bewoners uit de kleurrijke wijk van 2060 Antwerpen.

Op donderdag 30 november 2023 verrijkt het artistiek parcours Noorderlicht opnieuw de straten van 2060 met muziek, dans, theater en beeldende kunst. Buurtbewoners wandelen, fietsen of steppen de route. 

"Er is kunst die gemaakt wordt om tentoongesteld te worden in een galerie of in een museum. Noorderlicht presenteert kunst die bedoeld is om op straat vertoond te worden, kunst die mensen uit de buurt raakt. Samen vertellen we iets over onze leefwereld op een artistieke manier."
-  Pascale De Groote, algemeen directeur van AP Hogeschool

Onder het thema 'Eerder, Later', dat de rijke geschiedenis van het district in verbinding brengt met zijn toekomst, zullen bezoekers getuige zijn van een ongekende kunstbeleving. Toeschouwers wandelen mee met de parade. Ze worden verrast met muziek op onverwachte locaties, beelden die verwonderen en een warm hapje. Na een avond vol ontdekkingen eindigt het feest bij het Oud Badhuis waar buurtbewoners en bezoekers kunnen genieten van een gezellig buurtfeest.

Praktisch

We verzamelen om 18 uur in de Kerkstraat en starten de wandeling om 18.30 uur. Afsluiten doen we met een gezellig buurtfeest in het Oud Badhuis, Stuyvenbergplein 38, van 21 uur tot middernacht. Deelname is gratis. 

Blijf op de hoogte via: facebook.com/ParadeNoorderlicht

Plan parade 2060

De beeldende kunstwerken bij de Noorderlicht Parade hebben elk een verhaal, dat je hier kan ontdekken.  De nummers verwijzen naar het plan dat de route van de parade toont.

Sfeerveslag editie 2023

Sfeerverslag editie 2021

Enkele sfeerfoto's