Overslaan en naar de inhoud gaan

Didactische hulpmiddelen preventie

Breng je preventieboodschap met onze didactische hulpmiddelen in de klas. Je kan er als leerkracht onmiddellijk mee aan de slag.

Lukt het om je leerlingen wakker te schudden over de gevaren van elke dag? Zoek je een leerrijke en vlotte manier om dat te doen? Breng je preventieboodschap met onze doe-koffer of digitaal lespakket tot in de klas! Je kan er als leerkracht onmiddellijk mee aan de slag. Onze didactische hulpmiddelen bevatten leuke belevingsspellenpakket SO.png en doe-opdrachten waardoor je verhaal beter zal blijven hangen.

Lespakket Laat jouw beeldscherm sporen na?

Met pc’s en tablets in de klas geef je interactief en gevarieerd les. Toch is te lang voor het beeldscherm zitten thuis of op school niet zonder risico’s. Vermoeide ogen, hoofdpijn, nek- en rugklachten… Met de Play-Pauze-Stop strategie hou je het veilig en gezond voor jou en je klas. Met het downloadbaar lespakket ‘Laat jouw beeldscherm sporen na?’ voor de 3e graad lager onderwijs en 1e graad secundair onderwijs kan je als leerkracht direct aan de slag.

Meer info en downloaden
 

koffer lawaai2.jpgDoe-koffer: Amai mijn (h)oren!

Wedden dat je leerlingen anders omspringen met hun mp3-speler nadat ze de doe-koffer Amai mijn (h)oren hebben ontdekt? Deze gratis educatieve koffer over de impact van geluid en lawaai is bedoeld voor 10- tot 18-jarigen.

Momenteel krijgt onze koffer lawaai een grondige update.  Ben je geïnteresseerd om ze volgende schooljaar in te zetten in je les? 
Mail naar annick.scheynen@ap.be en we houden je op de hoogte.

Groepsbezoek interactieve belevingsruimte

In onze interactieve belevingsruimte neemt een bevlogen docent je mee in de wereld van welzijn op het werk. Veiligheid, gezondheid, ergonomie,...komen er aan bod op een praktische en interactieve manier. Geen saaie boel dus, maar een leerrijk bezoek dat je leerlingen nog lang zal bijblijven. Een bezoek met de klas is mogelijk vanaf de leeftijd van 14 jaar.

Tip: ontdek in onze Spot Op bibliotheek tal van thema's die aanleunen bij de items uit onze didactische ruimte. Ideaal als voorbereiding van een (klas)bezoek!

Informatiecentrum

Met vragen over welzijn op het werk kan je bij ons terecht. Ben je student, professional of gewoon geïnteresseerd? De medewerkers van het informatiecentrum helpen je graag.

VCA

Wie de schoolbanken kan verlaten met als extraatje een persoonlijk VCA attest, heeft hiermee een mooie troef in handen in de zoektocht naar een job. De (toekomstige) werkgever moet immers niet meer investeren in een VCA-opleiding of -examen. Zijn nieuwe medewerker heeft bovendien al een basiskennis van welzijn op het werk.  Bij het Veiligheidsinstituut kan je terecht voor VCA-handboeken en VCA-examens.

Steeds op de hoogte blijven als leerkracht?

Tweemaandelijks gieten we onze initiatieven en acties voor leerlingen en leerkrachten in een digitale nieuwsbrief. Schrijf je in, zo ben je steeds als eerste op de hoogte van ons aanbod.

AP Hogeschool biedt ook nog over andere onderwerpen materiaal aan. Bekijk

al ons lesmateriaal