Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligheidsinstituut - Steunmaatregelen

Opleidingsverlof

Ben je als werknemer minstens 50% tewerkgesteld in Vlaanderen, dan heb je mogelijk recht op Vlaams opleidingsverlof (voor wie in het Vlaams gewest werkt) of Betaald Educatief Verlof (Brussels Hoofdstedelijk gewest). Wens je hiervan gebruik te maken, vraag dan bij ons een inschrijvingsattest op. Dit is mogelijk voor deze opleidingen:

  • preventieadviseur niveau 2 (aanvullende vorming niveau II) - registratienummer Vlaanderen ODB-1001337 - Brussel BR-259-2022.
  • preventieadviseur niveau 3 (basiscyclus veiligheidskunde) - registratienummer Vlaanderen ODB-1002764 - Brussel BR-260-2022.
  • TMB voor preventieadviseurs - registratienummer Vlaanderen ODB-1001336 - Brussel BR-261-2022.
  • Psychosociale risico's duurzaam aanpakken - registratienummer Vlaanderen ODB-1001692 - Brussel BR-84-2023.

Digitale opleidingscheque

Ben je werknemer en betaal je de opleiding zelf? Dan kan je mogelijk een digitale opleidingscheque gebruiken om het cursusgeld gedeeltelijk te betalen. Vraag jouw digitale opleidingscheque aan via het WSE-loket. Voorwaarden om digitale cheques te kunnen aanvragen vind je hier.

Om je aanvraag te voltooien, heb je het ODB-nummer nodig van de opleiding in kwestie (zie hierboven). Voor andere opleidingen is een digitale opleidingscheque niet mogelijk. Wordt je aanvraag goedgekeurd, dan ontvang je de opleidingscheque via e-mail. Stuur deze door naar opleidingen.veiligheidsinstituut@ap.be. Breng het bedrag van de opleidingscheque in mindering op de factuur die je ontvangt voor je opleiding.

KMO-portefeuille

Betaalt je werkgever de opleiding en gaat het om een kmo met vestiging in Vlaanderen? Je firma kan onder bepaalde voorwaarden tot 30% besparen op de deelnameprijs via de KMO-portefeuille. Welke opleidingen komen hiervoor in aanmerking?

Preventieadviseur niveau 2, preventieadviseur niveau 3, TMB voor preventieadviseurs en Psychosociale risico's duurzaam aanpakken > Geregistreerd onder nummer DV.O232895, thema 'beroepsspecifieke competenties'.

Alle andere open opleidingen, bijscholingen en studiedagen van het Veiligheidsinstituut > Geregistreerd onder nummer DV.O232895, thema 'bedrijfsstrategie'. 

Opleidingskrediet

Werk je in de privésector en onderbreek je je loopbaan om een opleiding te volgen? Dan kun je van de Vlaamse overheid een aanmoedigingspremie opleidingskrediet krijgen. Dat is een aanvullende uitkering die je ontvangt boven op de onderbrekingsuitkering van de RVA.