Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligheidsinstituut - Steunmaatregelen

Ben je als werknemer minstens 50% tewerkgesteld in Vlaanderen, dan heb je mogelijk recht op Vlaams opleidingsverlof (voor wie in het Vlaams gewest werkt) of Betaald Educatief Verlof (Brussels Hoofdstedelijk gewest). Wens je hiervan gebruik te maken, vraag dan bij ons een inschrijvingsattest op. Dit is mogelijk voor onze opleidingen preventieadviseur niveau 2 en 3, TMB voor preventieadviseurs en de opleiding Manager PSR.

Betaalt je werkgever de opleiding en gaat het om een kmo met vestiging in Vlaanderen? Je firma kan onder bepaalde voorwaarden tot 30% besparen op de deelnameprijs via de KMO-portefeuille. Onze opleidingen en bijscholingen zijn hiervoor geregistreerd bij het Vlaams gewest onder het nummer DV.O232895.

Ben je werknemer en betaal je de opleiding zelf? Dan kan je mogelijk een digitale opleidingscheque aanvragen om de opleiding gedeeltelijk te financieren. 

Werk je in de privésector en onderbreek je je loopbaan om een opleiding te volgen? Dan kun je van de Vlaamse overheid een aanmoedigingspremie opleidingskrediet krijgen. Dat is een aanvullende uitkering die je ontvangt boven op de onderbrekingsuitkering van de RVA.