Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligheidsinstituut - Informatiecentrum

Met vragen over welzijn op het werk kan je bij ons terecht. Ben je student, professional of gewoon geïnteresseerd? De medewerkers van het informatiecentrum helpen je graag.

Unieke collectie, unieke dienstverlening

Welzijn op het werk is onze specialiteit. Je krijgt informatie op basis van wat we vinden in boeken, tijdschriften, databanken en op websites. We hebben ook een unieke digitale collectie eindwerken van preventieadviseurs. De dienstverlening is gratis, voor iedereen. Wil je op bezoek komen, geef dan een seintje vooraf.

Heb je een vraag of nood aan inspiratie?"De i van informatie"

Je vindt op deze website geen online catalogus. Om je een idee te geven van de beschikbare publicaties en onderwerpen maakten we inspiratielijsten. We kunnen zo'n inspiratielijst ook op maat samenstellen of een gedocumenteerd antwoord geven op jouw concrete vraag.  

Actueel

We publiceren geregeld, en minimaal tweemaandelijks, een aanwinstenlijst met interessante nieuwe titels in ons informatiecentrum.

Wist je dat…

  • Onze service en de informatie zijn gratis. Boeken kan je gratis lenen en online documentatie is gratis beschikbaar. Een fotokopie kost € 0,05.
  • Een verplaatsing is meestal niet nodig, want we werken vooral digitaal. Wil je toch op bezoek komen, maak dan een afspraak. Ook tijdens de schoolvakanties, uitgezonderd de zomer- en eindejaarssluiting.
  • Wetenschappelijke artikelen of boeken die we zelf niet bezitten, kunnen we opvragen bij andere bibliotheken. We informeren je vooraf over de prijs. 
     

De weg naar het informatiecentrum in de Campus Lange Nieuwstraat 101, 2000 Antwerpen

De medewerkers van het informatiecentrum

Willem Kolpa, Herman Verdyck en Michiel Wellens

veiligheidsinstituut@ap.be
T 03 203 42 58