Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderwijs en Training

Aanbod op maat: lezers maak je samen

Aanbod op maat: lezers maak je samen

Sterk leesonderwijs vanuit een sterk lees- en taalbeleid! Lezen is een sleutelvaardigheid in het onderwijs en in de maatschappij. Vele scholen ervaren dan ook de nood om hun leesonderwijs te versterken, maar hoe begin je daaraan? Hoe zorg je er als school voor dat alle leerlingen vaardige en gemotiveerde lezers worden én blijven?

Wil je van lezen een topprioriteit maken, schrijf je dan in voor een professionaliseringstraject op maat van jouw school of voor één of meerdere inhoudelijke sessies waarbij we jullie op weg helpen om een leesbeleid uit te bouwen samen met je team, je leerlingen én je leesnetwerk. Lezers maak je immers samen!

Vorming STEM-anker

Vorming STEM-anker

Werk jij in een schoolteam dat zich wil professionaliseren in het oprichten en coachen van STEM-projecten? Ben je op zoek naar expertise en praktische workshops? Wij organiseren een praktisch professionaliseringstraject gebaseerd op onderzoek en experimenten.

 
Professionaliseringstraject Teamteaching

Professionaliseringstraject Teamteaching

Op basis van de inzichten en resultaten van het SBO-project Estafett wordt een onderbouwd, effectief en toegankelijk professionaliseringstraject over teamteaching ontworpen. Het uitgewerkte traject is voor startende teamteachers (“Start met teamteaching”) én ervaren teamteachers.

 

Voor een prijsofferte op maat, stuur je een mail naar expertisecentrumOT@ap.be

Professionaliseringstraject WELT

Professionaliseringstraject WELT

Door van burgerschap het verbindende element op je school te maken, werk je doelgericht aan de algemene kwaliteit van het onderwijs. Dat is het uitgangspunt van Wereld Educatie Leren voor de Toekomst (WELT), een werkwijze voor team teaching die reeds onderdeel is van het moderniseringsbeleid van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen.

Masterclass Intercultureel kleuteronderwijs

Masterclass Intercultureel kleuteronderwijs

We veronderstellen dat kleuters opgroeien tot onbevooroordeelde volwassenen als we niet over verschillen praten. In tegenstelling tot wat we denken zien kleuters wel degelijk verschillen. Meer nog: de kleuterleeftijd blijkt een cruciale periode in het voorkomen van vooroordelen en het vormen van een positief en veerkrachtig zelfbeeld.

Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je voor een klaslokaal waar alle kinderen zich in herkennen? En hoe moet dat in klassen met weinig zichtbare diversiteit? Hoe reageer je op onverwachtse, kwetsende uitspraken van kleuters? Hoe ga je zonder een ‘toeristische’ of ‘exotische’ aanpak aan de slag rond diversiteit? Hoe selecteer je geschikte prentenboeken? En hoe kan je kleuters empoweren om zelf actie tegen racisme te ondernemen? 

Traject Zorg dragen in Team

Traject Zorg dragen in Team

Heb je soms het gevoel dat jouw individuele acties in het klaslokaal tot te weinig leerwinst leiden? Wil je bewuster je rol opnemen in het zorgbeleid van jouw school? Wil je dat de neuzen van je collega’s in dezelfde richting staan? Heel wat leerkrachten voelen deze bezorgdheden. Want de impact op een leerling is veel groter wanneer zorg gedragen wordt door héél het team. Maar hoe begin je hier aan?

Blended traject taalleerkracht in niet-taalvakken

Blended traject taalleerkracht in niet-taalvakken

Op zoek naar een traject om je te professionaliseren als taalleerkracht in niet-taalvakken? Wij ondersteunen een brede groep leerkrachten via een effectief en haalbaar blended traject op basis van internationaal onderzoek  en de resultaten van het eerdere STaalvaardig-project.

 

Wil jij als eerste op de hoogte gebracht worden van de data en prijs? Stuur een mail naar expertisecentrumOT@ap.be. 

Frans-in-het-Frans. Een gebruiksaanwijzing.

Frans-in-het-Frans. Een gebruiksaanwijzing.

Op basis van een twintigtal "vuistregels" voor functioneel, train je om doelgroepgericht Frans-in-het- Frans te geven in het lager onderwijs

Werk samen met onze onderzoekers

Heeft jouw school, organisatie of bedrijf, organisatie of school een innovatievraag en bent je benieuwd of een onderzoek op maat iets voor jullie is? 

We beschikken over ervaring met zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek. In opdracht van en in samenwerking met instellingen en organisaties uit het werkveld stellen we onze expertise ter beschikking. Dit kan onder de vorm van een gesubsidieerd onderzoeksproject, contractonderzoek, vorming en/of adviesverlening.