Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlaamse Programmeerwedstrijd 2021

vlaamse programmeerwedstrijd 2021

Wil jij je programmeerskills tot het uiterste testen? Schrijf je samen met 2 teamgenoten dan snel in voor de Vlaamse Programmeerwedstrijd op woensdag 17 maart 2021. Dit jaar geen klassieke Olympiade, maar een volledige online editie in het thema van Dungeons & Dragons. De beste teams winnen naast eeuwige roem ook een leuke prijs. 

Op woensdag 17 maart 2021 organiseert AP Hogeschool opnieuw de Vlaamse Programmeerwedstrijd (VPW). Hierbij nemen deelnemers het tegen elkaar op in 4 categorieën (met aangepaste moeilijkheidsgraad):

  1. Leerlingen uit het secundair onderwijs
  2. Professionele bachelorstudenten
  3. Academische bachelorstudenten
  4. Masterstudenten (hogeschool of universiteit), doctorandi, afgestudeerden en professionals 

De deelnemers werken samen in groepjes van drie om in 3 uur tijd zoveel mogelijk uitdagende programmeeroefeningen op te lossen. Teamwork is hierbij van essentieel belang voor hun succes. Vrijwel onmiddellijk na het einde van de wedstrijd is de uitslag gekend. De top 3 teams in elke categorie gaan met een mooie prijs naar huis. 
 

PROGRAMMA
12.30 uur   Online deuren open
12.45 uur   Verzamelen in het online auditorium
14.15 uur   Toespraak jury + toelichting wedstrijdreglement
14.30 uur   Start wedstrijd categorie 1-4
17.30 uur   Einde van de wedstrijd
18.15 uur   Plechtige prijsuitreiking
19.00 uur   Einde event

WAAG JE KANS
  • Gratis deelname.
  • Inschrijven verplicht voor vrijdag 26 februari 2021 om 12.00 u.  
  • De 3 teamleden mogen studeren / werken bij verschillende instellingen en van verschillend niveau zijn. Het hoogste niveau binnen het team bepaalt de categorie waarin ze deelnemen.

MEER WETEN?

 

De Vlaamse Programmeerwedstrijd is een samenwerking tussen AP, Erasmushogeschool BrusselHOGENTKdGKUL, OdiseePXLThomas MoreUCLL, UGentUHasseltVivesVUB.