Overslaan en naar de inhoud gaan

Studiedag: Sense of home

Vanuit onderzoek binnen de opleiding Orthopedagogie kwam het project ‘a sense of home’ tot stand. A Sense of Home brengt verschillende elementen samen die een invloed hebben op het thuisgevoel in woonzorgcentra.

Onderzoekers bekeken het concept vanuit verschillende invalshoeken en toetsten het aan de praktijk. Zo werden ook ouderen en studenten orthopedagogie ingeschakeld als medeonderzoeker in een participatieproject. In samenwerking met het Zorgbedrijf Antwerpen vulden alle nieuwe bewoners een vragenlijst in over het zich thuis voelen in het woonzorgcentrum en werd een vertelliving ingericht en een gespreksapp ontwikkeld. Vanuit analyse en diepteinterviews met bewoners uit verschillende woonzorgcentra werd met ‘sense of self’ ook nog een nieuw en bruikbaar orthoagogisch model ontwikkeld om te werken aan een kwalitatief woon- en leefklimaat. Hoog tijd om deze kennis te delen en anderen te inspireren!

 

Programma

13u: Onthaal
13u30: Verwelkoming door Veerle Portael (opleidingshoofd bachelor in de Orthopedagogie)
13u45: Inleiding door Bernadette Van den Heuvel (raadgever woonzorg van minister Vandeurzen)

Voorstelling panel met experten uit diverse hoek: Zorgambassadrice Lon Holtzer, Johan de Muynck, CEO van het zorgbedrijf, Hilde Maelstaf, onderzoeker AP hogeschool, directeur WZC, Architect, oudere, gemodereerd door Carl Adams.
 

Muzikaal intermezzo door Stichting de Tijdmachine

14u15: Sense of home door Beno Schraepen (onderzoeker)
14u45: De vertelliving door Alain Eyckens (directeur woonzorgcentrum Sint Maria) of Katrijn Van Loock (onderzoeker)

Muzikaal intermezzo 

Reactie panel

15u30: Sense of self door Maite Mallentjer (onderzoeker)
16u15: Onze ervaring staat op het schap door Katrijn van Loock (onderzoeker)

Muzikaal intermezzo 

Reactie panel

16u45: Uitreiking best practice
17u: Receptie
18u: Avondprogramma - filmvoorstelling. Deze film wordt uitgekozen en ingeleid door Fons Wouters (oprichter van het dementiecafé)

 

Prijs

De kostprijs bedraagt € 30 voor externen, dit omvat deelname, receptie, filmavond en het boek sense of home. Studenten en medewerkers van AP Hogeschool kunnen gratis inschrijven.

 

Inschrijven

Je kan je inschrijven via het online inschrijvingsformulier onderaan deze pagina. Kies hierbij voor code 1826a indien je wil inschrijven voor de hele dag, voor code 1826b indien je enkel de filmavond wil bijwonen, en voor code 1826c indien je wil inschrijven voor het dagprogramma zonder filmavond.

Inschrijvingsformulier

Persoonlijke gegevens
Wanneer je Vlaams Opleidingsverlof aanvraagt, hebben wij jouw Rijksregister- of INSZ-nummer nodig.
Identificatiegegevens werk
Facturatiegegevens
Voor een inschrijvingsbedrag kleiner dan €100,00, wordt er uitsluitend op aanvraag een factuur aangemaakt.
Voor wie is de factuur bestemd?
Overig