Overslaan en naar de inhoud gaan

SHIFT Project: eind conferentie (hybride)

Het SHIFT-project focust op de verbetering van het seksueel welbevinden bij 45+’ers, door bewustzijn te verhogen, taboes te doorbreken en toegang tot seksuele hulpverlening te verbeteren. De focus in dit project ligt op 45+'ers omdat veelal initiatieven rond het verbeteren van de seksuele gezondheid worden gericht op jongere populaties. Echter in deze levensfase kunnen zowel fysieke veranderingen alsook veranderingen in het werk- en sociale leven een impact betekenen op de seksuele beleving en het seksueel welbevinden. Vanaf 45 jaar oud verandert de hormonen huishouding van zowel mannen als vrouwen, daarbij steken ook vaker vanaf deze leeftijd chronische ziekten de kop op. Anderzijds, ziet men dat de piekleeftijdscategorie voor een relatiebreuk ligt tussen 45-55 jaar oud, relaties met een duur tussen 25 en 35 jaar hebben het grootste risico om te eindigen. Dit heeft als gevolg dat er mogelijks nieuwe (seksuele) relaties worden aangegaan of dat er toch een verlangen is naar het onder de loep nemen van het eigen seksueel welbevinden.

Het SHIFT -project (Sexual Health in the over Forty-fives) wil deze doelpopulatie extra ondersteunen, informatie geven, bewustwording creëren en stigma’s rond seksualiteit op rijpere leeftijd doorbreken. Daarvoor werd een website ontwikkeld voor de doelpopulatie zelf (https://shift-sexual-health.eu/nl), alsook trainingen voor professionals in de gezondheidszorg en de welzijnssector om 45+’ers beter te begeleiden omtrent seksueel welbevinden.

Om heel concreet onze ontwikkelde tools, trainingen en wetenschappelijke bevindingen met professionals en beleidsmakers te delen wordt de SHIFT eind conferentie georganiseerd

Voor wie?

Gezondheidsprofessionals en sociale zorgprofessional die werken met 45-plussers. 

Wanneer?

30 november 2022 van 9u30-16u. 

Waar?