Overslaan en naar de inhoud gaan

Lezing: The Social System Ethical Hacker

Veel jongeren en volwassenen met autisme komen op de arbeidsmarkt terecht in de IT-sector. Nochtans kunnen mensen met autisme ook heel wat betekenen voor een inclusieve samenleving. 

Inhoud 

Bedrijven schakelen alsmaar vaker mensen met autisme in als computerspecialist om softwaresystemen ethisch te hacken. Dit is een positieve manier van hacken, waarbij een computerspecialist fouten en veiligheidslekken opspoort in systemen en netwerken. Naast het screenen van software, zijn mensen met autisme ook erg bekwaam in het screenen van sociale systemen. Zij zijn erg ontvankelijk voor kostbare informatie, waardoor zij mogelijkheden zien en oplossingen kunnen aanreiken voor een inclusieve samenleving (in wording). 

'The social System Ethical Hacker' is eigenlijk de ontbrekende schakel tussen autisme en inclusie. Inge Lemke, auteur en biologe, kreeg als veertiger de diagnose autisme. Ze werkt momenteel aan haar project Autinteger waarin sensibilisering over nieuwe benaderingsvormen van autisme en het ijveren voor de rechten van mensen met autisme centraal staan.

Voor wie? 

Iedereen die interesse heeft in wat mensen met autisme voor de samenleving en zichzelf kunnen betekenen.

Inschrijven

Je kan inschrijven via het online inschrijvingsformulier.

Prijs

Externen: € 15
Studenten: € 5

Contact

Wim Stinkens
E: wim.stinkens@ap.be