Overslaan en naar de inhoud gaan

Boekvoorstelling #sociaalwerk: met mens en samenleving

Lectoren van de opleiding Sociaal Werk aan AP Hogeschool, Karel de Grote Hogeschool en Universiteit Antwerpen bundelen hun expertise in het nieuwe studieboek #sociaalwerk - met mens en samenleving. Op donderdagmiddag 5 september bent u van harte welkom op de boekvoorstelling en de begeleidende fototentoonstelling TROTS. 
#sociaalwerk.JPG

Sociaal werk werkt verbindend, streeft naar welzijn en verwezenlijkt ook structurele veranderingen. Tegelijk vertrekt het sociaal werk vanuit een globaal verankerd waardenkader, geïnspireerd door mensenrechten en sociale rechtvaardigheid. Het spanningsveld tussen die maatschappelijke en beroepseigen opdracht van sociaal werk vormt de rode draad door dit boek.

#sociaalwerk is een spannend boek in zijn genre. Het daagt je uit om soms complexe kaders te doorgronden, inzichten uit te wisselen en positie in te nemen. Het voedt de passie voor het sociaal werk. We zijn ervan overtuigd dat sociaal werk discussie moet uitlokken. Vandaar de hashtag, die verwijst naar een thema waarvoor je aandacht wil en waarrond je mensen wil samenbrengen. De ambitie van dit boek is om grip te krijgen op de verschillende wetenschappelijke inzichten en concepten die nodig zijn voor de sociaal werker om op een kritische maar constructieve manier zijn of haar praktijk uit te bouwen.

In de eerste plaats is #sociaalwerk een studieboek voor de bacheloropleidingen sociaal werk en de aanvangsfase van de masteropleidingen sociaal werk. Dit boek is niet enkel geschreven voor docenten, maar ook – en vooral – voor studenten. Met de toekomstige generatie sociaal werkers willen we in dialoog gaan over wat sociaal werk kan zijn en doen.

#sociaalwerk bespreekt de generieke basis van sociaal werk zoals die vorm krijgt in welzijn, zorg, arbeid, cultuur en samenleven. Het boek is thematisch opgebouwd. De verschillende hoofdstukken maken je wegwijs in een breed scala aan onderwerpen. Tegelijk biedt het boek houvast om de identiteit van het sociaal werk te doorgronden. Op het online leerplatform Sofia vind je aanpasbare presentaties, zelfstudietaken, een literatuurplank, een begrippenlijst en bijkomend studiemateriaal. Het digitale deel, dat we jaarlijks actualiseren, verbindt zo het boek op dynamische wijze met de actuele ontwikkelingen in het werkveld.

Praktisch?

Wanneer? donderdag 5 september 2019 om 14 uur

Waar? Lokaal M.005, UA Campus Meerminne, Sint-Jacobstraat 2

Inschrijven? Toegang is gratis, maar graag op voorhand registreren

Tijdens de boekvoorstelling kunt u kennismaken en in dialoog gaan met de auteurs. 
U kunt ter plaatse ook uw eigen exemplaar aanschaffen of intekenen voor een docentenexemplaar. 

Fototentoonstelling TROTS 

Samen met onze boekvoorstelling geven we meteen ook de aftrap voor de fototentoonstelling 'TROTS'. Via deze inspirerende expo gunt fotograaf Philippe Swiggers ons een unieke kijk in de dagelijkse praktijk van sociaal werk(ers) in Vlaanderen. 

philippe swiggers.jpg
Philippe Swiggers