Overslaan en naar de inhoud gaan

A Sense of Home: tweedaagse vorming

Vanuit onderzoek binnen de opleiding Orthopedagogie kwam het project ‘a sense of home’ tot stand. A Sense of Home brengt verschillende elementen samen die een invloed hebben op het thuisgevoel bij bewoners van woonzorgcentra.

Binnen woonzorgcentra is er naast de focus op kwalitatieve zorg steeds meer aandacht voor de kwaliteit van wonen en leven van de bewoners. Ook vanuit het beleid wordt deze beweging voluit ondersteund. Maar hoe breng je dit in de praktijk? Waar leg je dan best de nadruk op?

Onderzoek binnen de opleiding orthopedagogie van de AP hogeschool leidde tot “ a sense of home”, een bruikbaar model om de kwaliteit van wonen en leven te verbeteren. Dit model brengt verschillende elementen samen die een invloed hebben op het thuisgevoel in woonzorgcentra én de noodzakelijke voorwaarde om hiertoe te komen. Het is een overzichtelijk model, dat zich heel goed leent tot training en een kompas kan zijn voor woonzorgcentra “in verandering”.

Op deze vorming wordt dit model uitgebreid toegelicht, én worden er methodieken aangereikt om hier heel concreet mee aan de slag te gaan in de praktijk. Na deze tweedaagse neem je een heleboel ideeën, inspiratie, goesting mee naar je werkplek, waarmee je al een verschil kan maken.

Programma

8.30u: Onthaal en koffie
9.00u -12.00u: Les
12.00u - 13.00u: Middagpauze (mogelijkheid om in het studentenrestaurant te eten)
13.00u - 16.00u: Les
 

Wanneer?

Donderdag 2 april en vrijdag 3 april 2020.
 

Waar?

Campus Spoor Noord - Noorderplaats 2, 2000 Antwerpen
 

Prijs?

€ 200 (handboek inbegrepen)
 

Inschrijven?

Je kan je inschrijven via onderstaand inschrijvingsformulier met code 2001 tot en met 27 maart 2020 (maximaal 25 personen).
 

Meer informatie? 

Bekijk dan zeker de webpagina over sense of home.

Inschrijvingsformulier

Persoonlijke gegevens
Identificatiegegevens werk
Facturatiegegevens
Voor een inschrijvingsbedrag kleiner dan €100,00, wordt er uitsluitend op aanvraag een factuur aangemaakt.
Voor wie is de factuur bestemd?
Overig