Skip to main content

Carrièreswitch naar Verpleegkunde? Kies voor de zorg zoals Leen

kies voor de zorg bachelor verpleegkunde ap hogeschool antwerpen verpleegkundige zorgkundige

Leen is student in de bachelor Verpleegkunde en één van de geselecteerden uit het project 'Kies voor de zorg'. Via dit initiatief kunnen geïnteresseerden zich omscholen naar een tweede carrière als zorg- of verpleegkundige. Wie kiest voor de zorg kan naast een praktijkgerichte en volledig betaalde opleiding ook rekenen op een sterk gewild diploma en grote werkzekerheid.

Leen Elsen.jpgWaarom heb jij beslist om Verpleegkunde te gaan studeren? 

In 2004 ben ik afgestudeerd in de bachelor Sociaal Werk, waarna ik 15 jaar als maatschappelijk assistent in de sociale sector in Antwerpen heb gewerkt. Hoewel ik mijn job steeds met veel passie heb uitgeoefend, voelde ik stilaan de nood om een nieuwe weg in te slaan. 

Toen ik op een dag in de krant een artikel over het Kies voor de zorg traject las, viel de puzzel voor mij in elkaar. Dit was waar ik naar op zoek was: een nieuwe manier waarop ik mijn steentje kon bijdragen aan het welzijn van mensen in de maatschappij. Het was beslist: ik ging Verpleegkunde studeren. 

Waarom heb jij voor AP Hogeschool gekozen? 

Ik woon zelf in Antwerpen in de buurt van Park Spoor Noord, dus bij de zoektocht naar een hogeschool viel mijn oog al snel op AP Hogeschool. Naast de nabijheid van de campus trokken ook de aanwezige faciliteiten mij over de streep. Zo kan je als student Verpleegkunde onder meer terecht in het skillslab. Dat is een high-tech ziekenhuisafdeling die op de campus is nagebouwd met een operatiekwartier, spoedkamer .... waar je, net als in het echt, je vaardigheden kan trainen. 

Welke richting wil jij uit met je diploma Verpleegkunde? 

Momenteel heb ik interesse in heel wat domeinen van de Verpleegkunde: wondverzorging, operatieassistent, palliatieve hulpverlening, dermatologie, spoed ... Ik kijk er dus enorm naar uit om tijdens de vele stages te ontdekken wat het best bij mij past. 

Het Kies voor de Zorg traject is sowieso een unieke kans om op latere leeftijd een carrièreswitch te kunnen maken. Ik ben dan ook enorm blij en dankbaar dat ik geselecteerd ben. Hopelijk kan ik er een succesverhaal van maken. 

ZELF OOK INTERESSE IN DE BACHELOR VERPLEEGKUNDE? 

Gerelateerde artikels