Bij AP Hogeschool ontwikkelden wij een kerntalentenspel. Dit kaartspel is een instrument dat leerkrachten en studiebegeleiders kunnen gebruiken om leerlingen inzichten te geven in hun kerntalenten. We geloven er als hogeschool sterk in dat jongeren die een goed zicht hebben op hun talenten beter in staat zijn een doordachte studiekeuze te maken.
Wenst u per post een papieren versie van onze folders, posters en brochures te ontvangen voor op je school? Geen probleem. Vul het formulier even in en we sturen al het infomateriaal gratis naar u toe.
AP is op elke Sid-in beurs aanwezig met een eigen stand. Naast lectoren en studenten die klaar staan om op alle vragen van uw leerlingen te antwoorden, kan je op onze stand ook als leerkracht kennis maken met AP.
Hebben jouw leerlingen hulp nodig bij hun keuze? Tijdens deze gratis workshops coachen we hen persoonlijk, in kleine groepjes en op interactieve wijze door het studiekeuzeproces. We delen concrete voorbeelden en handige tips & tools waarmee ze zelf doelgericht aan de slag kan gaan om die ene opleiding te vinden die echt bij hen past.
Tijdens onze Openlesdagin het voorjaar reserveren we de voormiddag voor klassikale bezoeken voor u en uw zesdejaars.
Welke opleiding ga ik volgen? Hoe gaat het er in het hoger onderwijs aan toe? En hoe ziet zo’n campus er eigenlijk uit? Laatstejaarsleerlingen stellen zich heel wat vragen. En die kunnen wij beantwoorden. Hieronder een eerste glimp op het aanbod:
Wat is er relevanter dan een hogeschoolstudent die toelichting komt geven over verder studeren. Zowel de algemene informatie en het verschil tussen universiteit en hogeschool komen aan bod. Daarnaast volgen ook persoonlijke ervaringen en inzichten van de student, die dicht aanleunen tegen de leefwereld van laatstejaarsstudenten secundair. We bieden deze infosessies ook in een digitale vorm online aan.
Wens je een spreker specifiek van AP aan te vragen. Dan kan dit via onderstaand formulier.
Als onderdeel van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen nemen we ook deel aan het StudyChat-project: