Lowie Spriet is in 2020 afgestudeerd als bachelor Elektronica-ICT (AP Hogeschool Antwerpen). Voor zijn bachelorproef maakte hij i.s.m. Rombit een fullstack gezichtsherkenningsprototype voor toepassingen in de Haven van Antwerpen. Dit project gebruikte Edge-AI op de Nividia Jetson Nano om de gelimiteerde internetconnectiviteit op locatie tegen te gaan. Hij werkte mee aan diverse studentenprojecten, zoals het VR-project i.s.m. de Antwerpse stadsdichter Maud Vanhauwaert, dat vertoond werd op het Wintervuur Festival (2019). Hij werkte mee aan het Holo-Robotics project waarvoor zijn team de IOT-publieksprijs won. Dit project combineerde Mixed-Reality met conventionele robotica om een prototype te ontwikkelen waarbij je via MS Hololens een robotarm kan aansturen.
Sinds 2018 geeft Lowie programmeerlessen bij CodeFever. Dit is een vzw die jongeren en kinderen leert programmeren met Scratch, Micro-Bit, Minecraft Education en Repel-IT. Deze lessen worden gegeven door mensen uit de IT-sector (zowel studenten als professionals) of het onderwijs.
Sinds 2021 werkt hij als onderzoeker voor het Immersive Lab (AP Hogeschool), namelijk voor het Tetra-project AI-gedreven VR-training (2021-2022) en voor Merging Realities (2020-2024. Als 3D Unity-developer ontwikkelt hij oplossingen en trainingen voor Virtual, Augmented & Mixed Reality.
Pain Management through Immersive Technologies.
Co-Creating with Machines
VR & AR as persuasive tools for creating awareness about public and nonprofit challenges
Dit TETRA-project, gesteund door het Agentschap Innoveren & Ondernemen zal de verworven kennis rond Generative AI toepassen voor de creatieve industrie.
Lowie Spriet
Virtual Reality
Augmented Reality
Mixed Reality
Unity Development
Eye tracking