Overslaan en naar de inhoud gaan

Inovant

Inovant is hét aanspreekpunt voor organisaties uit de openbare sector die willen leren en ontwikkelen.

Waarmee kunnen we je helpen?

 • Open aanbod

  Een sterk bestuur begint bij sterke medewerkers: ze zijn mee met actuele ontwikkelingen, werken samen in een sterk team en worden aangestuurd door een krachtige leidinggevende. Al die leervragen komen aan bod in het open aanbod.

 • Maatwerk

  Heeft jouw bestuur nood aan ondersteuning op maat? Inovant luistert naar wat je zoekt en vertaalt de leernoden in een concreet aanbod, met de ideale begeleider. Zo wordt het écht op maat van jouw bestuur.

 • Toezichthouder

  Sinds de toepassing van het milieuhandhavingsdecreet gebeurt alle milieuwetgeving eenvormig door toezichthouders. Lokale besturen duiden deze toezichthouders aan na het behalen van een bekwaamheidsbewijs. Hoe dit behaald kan worden, kom je hier te weten.

 • Collegagroepen

  Hoe gaan collega’s met eenzelfde functie als jij in een ander bestuur om met de uitdagingen in jouw domein. Wat kan je bijleren van die collega’s? In een collegagroep ga je zelf actief aan de slag. Je bepaalt het programma, deelt jouw ervaringen, ideeën en leervragen. Samen met een expert uit de praktijk en de vakgenoten, vind je nieuwe antwoorden en oplossingen.

 • Basisopleidingen

  Werken voor een lokaal bestuur is uniek. Naast je specifieke taakexpertise is het belangrijk om de ruimere overheidscontext en de werking van een lokaal bestuur te kennen. 

 • Lezingenreeks

  Naast een breed aanbod aan opleidingen, collegagroepen en netwerkdagen bundelen AP Hogeschool en Inovant nu hun expertise om jou te inspireren. We stellen dan ook graag de lezingenreeks voor.  

Een opleiding van Inovant herken je makkelijk:

 • Leren van en met elkaar: we benutten maximaal de kennis en ervaring van de begeleiders en de deelnemers en gaan samen actief aan de slag.
 • Praktijk centraal: niet alleen theoretische concepten, maar ook concrete tips waarmee je meteen aan de slag kan.
 • Verankering: door leermomenten op te nemen in een traject, vergroten we het leereffect. Dat doen we met eenvoudige acties voor, tijdens en na.
 • Op maat: lokale ambtenaren zijn onze unieke klant. Daarom kunnen we onze opleidingen volledig vertalen naar de lokale overheidscontext. Zo is zelfs ons open aanbod altijd op maat van lokale besturen.
 • Begeleiders uit de praktijk: zij begrijpen de complexiteit van de werkcontext en nemen deze in alle voorbeelden en oefeningen mee.
 • Methodische diversiteit: we kiezen leervormen die zoveel mogelijk effect genereren. Een webinar, een getuigenis, een collegagroep, een klassieke opleiding of een vaardigheidstraining?

Op de hoogte blijven?

Blijf je graag op de hoogte van nieuwe opleidingen of collegagroepen? Schrijf je dan hieronder in op de nieuwsbrief. Wil je deel uitmaken van ons netwerk? Volg ons dan op Linkedin.

Over Inovant

Sinds 1 januari 2021 is Inovant een dienst van de AP Hogeschool. Goed nieuws dus, want zo blijven wij jullie herkenbare aanspreekpunt voor leren en ontwikkelen.

Bekijk alle

praktische informatie
Inovant - Coveliersgebouw

Boomgaardstraat 22, 2600 Antwerpen

E-mailadres inovant@ap.be Tel. +32 3 203 42 50

Openingsuren

In afwachting van een definitieve verhuis naar de gebouwen van AP Hogeschool, vindt u Inovant op de gekende locatie in het Antwerpse Coveliersgebouw.


Openingsuren onthaal
maandag: 8:30-16:30
dinsdag: 8:30-16:30
woensdag: 8:30-16:30
donderdag: 8:30-16:30
vrijdag: 8:30-16:30
zaterdag: Gesloten
zondag: Gesloten
Naar Locatie