Overslaan en naar de inhoud gaan

Inovant

Waarmee kunnen we je helpen?

Open aanbod

Een sterke organisatie begint bij sterke medewerkers: ze zijn mee met actuele ontwikkelingen, werken samen in een sterk team en worden aangestuurd door een krachtige leidinggevende. Al die leervragen komen aan bod in het open aanbod.

Maatwerk

Heeft jouw organisatie nood aan ondersteuning op maat? Inovant luistert naar wat je zoekt en vertaalt de leernoden in een concreet aanbod, met de ideale begeleider. Zo wordt het écht op maat van jouw organisatie.

Toezichthouder

Sinds de toepassing van het milieuhandhavingsdecreet gebeurt alle milieuhandhaving eenvormig door toezichthouders. Lokale besturen duiden deze toezichthouders aan na het behalen van een bekwaamheidsbewijs. Hoe dit behaald kan worden, kom je hier te weten.

Organisatiebeheersing

Als lokaal bestuur wil je op een kwalitatieve manier werken aan je organisatiebeheersing. Inovant ondersteunt je met een breed aanbod rond zelfevaluatie, het begeleiden in het opmaken van actieplannen of het uitwisselen met collega’s.

Basisopleidingen

Werken voor een lokaal bestuur is uniek. Naast je specifieke taakexpertise is het belangrijk om de ruimere overheidscontext en de werking van een lokaal bestuur te kennen. 

Lezingenreeks

Naast een breed aanbod aan opleidingen, collegagroepen en netwerkdagen bundelen AP Hogeschool en Inovant nu hun expertise om jou te inspireren. We stellen dan ook graag de lezingenreeks voor.  

Een opleiding van Inovant herken je makkelijk:

  • Leren van en met elkaar: we benutten maximaal de kennis en ervaring van de begeleiders en de deelnemers en gaan samen actief aan de slag.
  • Praktijk centraal: niet alleen theoretische concepten, maar ook concrete tips waarmee je meteen aan de slag kan.
  • Verankering: door leermomenten op te nemen in een traject, vergroten we het leereffect. Dat doen we met eenvoudige acties voor, tijdens en na.
  • Op maat: we werken uitsluitend voor organisaties uit de openbare sector. We kennen hun context, gaan voortdurend in dialoog over hun leernoden en vertalen deze in al onze opleidingen. Zo is ook ons ‘open aanbod’ altijd op maat van onze doelgroep.
  • Begeleiders uit de praktijk: zij begrijpen de complexiteit van de werkcontext en nemen deze in alle voorbeelden en oefeningen mee.
  • Methodische diversiteit: we kiezen leervormen die zoveel mogelijk effect genereren. Een webinar, een getuigenis, een collegagroep, een klassieke opleiding of een vaardigheidstraining?

Op de hoogte blijven?

Blijf je graag op de hoogte van nieuwe opleidingen of collegagroepen? Schrijf je dan hieronder in op de nieuwsbrief. Wil je deel uitmaken van ons netwerk? Volg ons dan op Linkedin.

Over Inovant

Sinds 1 januari 2021 is Inovant een dienst van de AP Hogeschool. Goed nieuws dus, want zo blijven wij jullie herkenbare aanspreekpunt voor leren en ontwikkelen.

Bekijk alle

praktische informatie
Campus Lange Nieuwstraat

Lange Nieuwstraat 101, 2000 Antwerpen

Tel. +32 3 220 54 00

Extra informatie

Deze campus huisvest:

  • Algemeen onthaal AP: info@ap.be
  • Veiligheidsinstituut: veiligheidsinstituut@ap.be
  • Inovant: inovant@ap.be

Openingsuren onthaal
maandag: 8:00-17:00
dinsdag: 8:00-17:00
woensdag: 8:00-17:00
donderdag: 8:00-17:00
vrijdag: 8:00-17:00
zaterdag: Gesloten
zondag: Gesloten
Naar Locatie