Overslaan en naar de inhoud gaan

5 voordelen van levenslang leren

5 voordelen van levenslang leren

Wil je vooruit in je huidige job? Of ben je klaar voor een andere uitdaging? Dan kan het lonen om een (extra) opleiding te volgen, want levenslang leren heeft heel wat voordelen. Wij zetten de vijf belangrijkste op een rijtje. 

1 - Je geeft nieuwe richting aan je carrière

Uitgekeken op je huidige job? Of aas je net op een promotie? Wie levenslang blijft leren heeft sowieso een streepje voor op de concurrentie. Via een extra opleiding kan je je huidige vakkennis verder verdiepen, meer verbreden of jezelf klaarstomen om een complete carrièreswitch te maken. 

2 - Je blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen 

Onze wereld evolueert continu. In elke job en sector worden er met het verstrijken van de jaren nieuwe knowhow en skills vereist. En dat gebeurt ook steeds sneller en sneller. Wie als professional niet wil blijven stilstaan, kan zich maar beter regelmatig bijscholen. Sterker nog: veel werknemers moeten zich zelfs verplicht bijscholen ieder jaar. Levenslang leren is dan ook een must om mee te kunnen blijven met de laatste trends, tools, wetgevingen …

3 - Je investeert in je persoonlijke groei 

Als je een opleiding volgt, verwerf je niet alleen nieuwe kennis en vaardigheden. Ook je soft skills krijgen een boost. Zo leer je misschien vlotter voor een groep spreken. Ontdek je hoe je beter kan omgaan met druk. Of krijg je gewoon meer zelfvertrouwen. En zulke zaken komen niet alleen op de werkvloer van pas. Welke opleiding je ook kiest: naast je cv zal ook jijzelf als persoon er altijd beter van worden. 

4 - Je verrijkt je netwerk 

Nieuwe mensen leren kennen: hoe ouder je wordt, hoe minder evident het wordt. Toch is een actief sociaal netwerk essentieel voor je welzijn. Tijdens een nieuwe opleiding zal je ook altijd nieuwe mensen leren kennen. Nieuwe connecties om je professioneel netwerk mee uit te breiden. Maar wie weet ook gewoon nieuwe vrienden om ook buiten werk mee op te trekken. 

5 - Je houdt je brein in conditie 

Pendel je dagelijks met de fiets naar het werk? Of ga je wekelijks een uurtje zwemmen of joggen? Top! Maar naast je lijf kan ook je brein conditietraining gebruiken. Als je nieuwe kennis en vaardigheden verwerft, ontstaan er nieuwe verbindingen in je hersenen. En: hoe actiever je brein, hoe sneller je nieuwe dingen oppikt. Levenslang leren is dus ook een ideale remedie om mentaal fit te blijven. 

VIND DE OPLEIDING DIE BIJ JE PAST 

Zin in iets extra of net iets helemaal anders?

  • Duik snel in ons aanbod voor professionals en ontdek wat AP voor j(ulli)e kan betekenen. 

Ontdek onze opleidingen voor professionals

Gerelateerde artikels