Skip to main content

CSRD, wat is dat? Wij gaven een infosessie!

Infosessie @DE KWEKERIJ 5
© Infosessie @DE KWEKERIJ

Op 18 april 2024 gaf AP Hogeschool (BRON), samen met enkele partners, een gratis informatiesessie in DE KWEKERIJ te Lier over de CSRD, oftewel de Corporate Sustainability Reporting Directive, en de impact ervan op KMO's. 

De nieuwe duurzaamheidswetgeving zal grote veranderingen teweegbrengen voor Europese bedrijven. Vanaf 1 januari 2024 zijn enkel grote bedrijven verplicht om verslag uit te brengen over hun duurzaamheidsinspanningen. Maar dit heeft ook een impact op kleinere ondernemingen.

Tijdens de sessie verwelkomde Hannelore Vermassen, directeur van DE KWEKERIJ, alle aanwezigen.

Helena Hameeuw, onderzoeker 'duurzaam ondernemen' bij de onderzoeksgroep BRON, en Jasmien Baeyens, juriste en docent 'Europees Recht' binnen het departement Business & Recht van AP Hogeschool, lichtten samen de nieuwe richtlijnen en het wettelijk kader toe en boden een aantal concrete handvaten aan voor KMO's. Wie interesse heeft in duurzaam ondernemen, kan vanaf september 2024 aan de AP Hogeschool een microcredential "Sustainable Business Management" volgen. 

Hilde Hanselaer van MVO advies gaf praktische tips voor KMO's over duurzaamheidsrapportering.

Chris van Gils, auteur van het boek 'Do Tell' dat werd uitgeroepen tot marketingboek van het jaar, belichtte een veelvoorkomend vraagstuk onder professionals: hoe communiceer je over je inspanningen rond duurzaam ondernemen? Als docent aan de AP Hogeschool en expert op het gebied van duurzaamheidscommunicatie, deelde ze waardevolle tips om een authentiek en succesvol duurzaamheidsverhaal te ontwikkelen.

Ten slotte legde Myriam Heeremans, Directeur Ondernemerschap Voka Kvk Mechelen-Kempen, uit wat Voka voor KMO's kan betekenen op dit gebied, met aandacht voor het VCDO (Voka Charter Duurzaam Ondernemen) en de Voka Masterclass Duurzame Strategie.

Deze sessie is een initiatief van DE KWEKERIJ en de onderzoeksgroep Business en Recht Onderzoek (BRON) van AP Hogeschool. Beide partijen streven naar hetzelfde doel: KMO's ondersteunen in hun transitie naar duurzaamheid.

Gerelateerde artikels