Overslaan en naar de inhoud gaan
Microcredential Sustainable business management

Microcredential
Sustainable business management

Wil jij graag een positieve impact creëren? Met onze microcredential Sustainable Business Management krijg je de sleutel tot expertise in duurzaamheidsmanagement. Ontdek hoe je duurzaamheidsmanager wordt en bijdraagt aan een milieuvriendelijke toekomst. 

Iets voor jou? 

Ben je werknemer of ondernemer en wil je jouw bedrijf begeleiden bij duurzame ontwikkeling? Of droom je van een carrière waarin je bedrijven kunt helpen hun duurzaamheidsdoelen te bereiken? Dan is de microcredential Sustainable Business Management iets voor jou. Het bereidt je ook voor op de duurzaamheidsrapportering.

Wat leer je?

Eerst neem je de essentiële theorie door bij Sustainable Business Management. Je verdiept je in de Sustainable Development Goals en gebruikt dit als kompas om het strategisch beleid van een organisatie te analyseren. Het materiaal is volledig digitaal beschikbaar. Je legt hier een examen over af.

Zo kan jij impactvolle strategieën formuleren. Dat krijg je helemaal in de vingers tijdens de projectweek van Circulaire Economie. In een gesimuleerd project neem je met je team de gehele supply chain onder de loep, op zoek naar duurzame verbeteringen die het verschil maken.

Daarna zet je je kennis om naar de praktijk. Tijdens Project Duurzaamheid werk je oplossingen uit voor een reële case rond duurzaamheid. Je presenteert je resultaten en bevindingen. Staat jouw bedrijf reeds open voor een duurzaamheidsproject? Dan kan je het project uitrollen bij jou op de werkvloer.

Ben je thuis in de transportsector? Kies dan voor de optionele uitdieping “Transport”. Je werkt dan een extra vak af rond Sustainable Transport and Energy. Zo krijg je inzicht in duurzame transport-, goederen- en informatiestromen. Je werkt aan een projectopdracht over duurzaam transport en bevestigt je expertise met een examen.

Wie word je?

Of je nu in het middenkader werkt of een ondernemer bent, deze microcredential rust je uit met de expertise om de impact van bedrijfsactiviteiten op mens en milieu te beoordelen en te verbeteren. Na deze opleiding mag je jezelf duurzaamheidsmanager noemen. Je ontvangt een certificaat dat jou onderscheidt.

WAT IS EEN MICROCREDENTIAL? 

Microcredentials zijn gerichte trajecten, op maat gemaakt voor professionals. Je neemt opleidingsonderdelen op uit de bachelor Bedrijfsmanagement. Je schrijft je in via een creditcontract tegen de gebruikelijke prijs. Wanneer je slaagt voor een opleidingsonderdeel, ontvang je creditbewijzen. Wanneer je slaagt voor alle onderdelen van de microcredential, ontvang je een certificaat. 

 

Blended learning 

Leer waar en wanneer het jou uitkomt. Ons volledig digitale studiemateriaal biedt flexibiliteit en toegankelijkheid, waardoor je jouw studie kunt afstemmen op jouw drukke schema. We verwachten je enkel tijdens de projectweek en natuurlijk tijdens je examen en presentatie.

Carrièreboost

Je wil je expertise inzetten in jouw onderneming en je carrière zo een boost geven. Of je kijkt uit naar nieuwe carrièrekansen. Na deze microcredential pas jij vast binnen één van de honderden openstaande vacatures “duurzaamheidsmanager”.

Je kan de microcredential in één jaar afronden:

  • Sustainable business management (3stp): digitaal lesmateriaal met een examen in januari 2025
  • Circulaire economie (3stp): projectsimulatie met een projectweek in april 2025
  • Project duurzaamheid (3stp): projectopdracht in eigen onderneming met een rapport en presentatie december 2025

De optionele uitdieping transport:

  • Sustainable transport and energy (3stp): digitaal lesmateriaal met een projectopdracht en examen in januari 2026

Wanneer heb ik les? 

Al het lesmateriaal is digitaal beschikbaar. We verwachten dat je één week in april aanwezig bent voor de projectweek. Je komt ook naar de campus voor examens of presentaties.

Waar gaat het door?

De projectweek, presentaties en examens gaan door op campus Meistraat.  Al het lesmateriaal zal digitaal beschikbaar zijn.

Krijg ik verlof op het werk? 

Voor jouw aanwezigheid op de projectweek, het examen en de presentatie kan je Vlaams opleidingsverlof ontvangen. Het VOV geeft namelijk recht op 36 uren verlof voor deze microcredential.  

WAT IS DE KOSTPRIJS VAN DEZE OPLEIDING?

De prijs van deze opleiding hangt af van een aantal factoren. We geven je graag een op maat gemaakte prijs. Stuur hiervoor een e-mail naar jasmien.baeyens@ap.be