Skip to main content

Vorming STEM-coach 2024

vorming stem-coach

Vind je het fijn om samen met kinderen en jongeren dingen te maken en te onderzoeken? Heb je zin om kinderen en jongeren te begeleiden bij buitenschoolse STEM-activiteiten? Welk soort aanpak gebruik je hierbij? En…wat wil STEM eigenlijk zeggen? Dan is deze vorming tot STEM-coach iets voor jou! Er is een basissessie en een ontwerpsessie.

In de basissessie maak je al doende kennis met STEM (Science, Technology, Engeneering, Mathematic) en de verschillende aanpakken. We geven je hedendaagse inzichten mee en kijken samen hoe we jouw activiteit 'STEMmiger' kunnen maken.  Je gaat naar huis met een pak inspiratie en goesting om aan de slag te gaan als begeleider van STEM activiteiten in de vrije tijd.

In de ontwerpsessie zetten we in op innoverende en inclusieve STEM-activiteiten en trajecten. We verzinnen, zoeken inspiratie, schrappen, overleggen, zweten, sleutelen en toetsen af. Na deze actieve sessie keer je naar huis met een hoofd vol ideeën. Door de concrete tips en inzichten doe je vertrouwen op om zelf nieuwe activiteiten te maken of om bestaande activiteiten aan te passen. Je krijgt ook toegang tot een database met STEM activiteiten.

Deze vormingsessies werd ontwikkeld door gangmakers van STEM in de vrije tijd met steun van VLAIO. De vorming wordt gegeven op verschillende locaties en is bedoeld voor (toekomstige) begeleiders van STEM in de vrije tijdssector. Het traject bestaat uit 2 sessies. In principe volg je eerst de basissessie en daarna de ontwerpsessie, afhankelijk van je voorkennis. 

Doelen  
  • Weten waar STEM voor staat en waarom we er aandacht voor moeten hebben in een vrije tijdscontext  

  • Kennismaken met een overkoepelende STEM-didactiek  

  • Kennismaken met verschillende STEM-aanpakken en begeleidingsstijlen  

  • Ontwikkelen van vaardigheden voor het ontwerpen van innovatieve en inclusieve STEM-activiteiten  

  • Versterken van inspiratie en creativiteit 

Praktisch  
  • Gratis

  • 28/05/2024 en 30/05/2024 in Antwerpen - 09.30 tot 12.30 u (AP Hogeschool - Campus Noord Noorderplaats 2, 2000 Antwerpen)

Doelgroep

Bibliotheekmedewerkers, animatoren, jeugdwerkers, begeleiders van buitenschoolse activiteiten, vrijwilligers, ,... 

Heb je nog vragen? contacteer ons gerust!

Schrijf je hier in!

 

Inschrijfformulier stemcoach 2024

Duid aan welke sessie je wilt volgen.