Skip to main content
expert

Rob Mertens

Rob Mertens is in 2023 afgestudeerd als Master in de industriële wetenschappen: Elektronica-ICT (Universiteit Antwerpen). Tijdens zijn masterproef verdiepte hij zich in onderzoek naar een nieuwe vorm van lokalisatie technieken waarin 5G en LEO satellieten worden gecombineerd om de exacte positie van hardware te bepalen met meer precisie en snelheid dan de huidige lokalisatie methodes.

Daarnaast werkte Rob als student aan meerdere studentenprojecten. In het Subterranean search & rescue project werd research uitgevoerd om een geautomatiseerd redding systeem uit te denken. Dit systeem zou autonoom in grotten verdwaalde personen opsporen om dan het reddingsteam te informeren over de slachtoffers hun locatie in de grot door Simultaneous Localization and Mapping (SLAM). Daarvoor werkte hij mee aan het Holo-Robotics project waarvoor zijn team de IOT-publieksprijs won. Bovendien werkte hij als student ook aan het Tetra-project AI-gedreven VR-training, waarvoor hij meehielp aan de ontwikkeling van VR-training en gebruik van motion capture suits. 

Sinds 2023 werkt Rob voltijds voor de AP Hogeschool. Hij is lector voor de IT-opleidingen (Media, Design en IT). Als onderzoeker werkt hij voor het technologische team van het Immersive Lab, waar hij zich verdiept in de ontwikkeling van diverse VR- en AR-projecten, zoals Embodiment in XR, Proeftuin Media XR & 5G en Creative AI.
 

Projects