Skip to main content

Wat na Toegepaste Psychologie?

Beurs TP

De bacheloropleiding Toegepaste Psychologie wint jaar na jaar aan populariteit binnen AP Hogeschool. Honderden studiekiezers vinden elk jaar hun weg naar deze veelzijdige richting. Maar wat kan je nu precies doen met een diploma Toegepaste Psychologie op zak?

Arsenaal aan mogelijkheden

Wie meteen de arbeidsmarkt op wil, vindt meestal een job binnen één van de drie werkvelden die in de opleiding aan bod komen: arbeids- en organisatiepsychologie, klinische psychologie of school- en pedagogische psychologie. Maar verder studeren of bijscholen behoort ook zeker tot één van de opties: het verkort traject voor de bachelor Sociaal Werk binnen AP, het Postgraduaat Bemiddeling aan de UA, de schakelprogramma’s voor de Master in de Psychologie en Pedagogie aan de KU Leuven en de Master in het Sociaal werk aan de UAntwerpen, … De mogelijkheden zijn legio. Ook vrijwilligerswerk is een weg die vele afstudeerders inslaan. Awel, de hulplijn voor kinderen en jongeren, en Tele-Onthaal zijn alvast vragende partij.

Beurs op de campus

Studenten staan in deze keuze uiteraard niet alleen. De opleiding helpt de laatstejaars de vele opties ontdekken tijdens een infobeurs op de campus. Verschillende aanbieders, aanwezig op de beurs, helpen de studenten een antwoord te vinden op de vraag “Wie ben ik nu als bijna afgestudeerd Psychologisch Consulent en wat wil ik gaan doen?”. In december vond de eerste editie plaats en die was alvast geslaagd. “Ik vond de beurs heel waardevol. Ik praat veel liever met mensen die er echt iets van kennen dan gewoonweg de website van een organisatie te bekijken”, vult studente Jenna Bleyenberg enthousiast aan. Een tweede editie staat al op de planning.

Gerelateerde artikels