Skip to main content

Mechelse graduaatstudenten stellen eindprojecten voor in nieuwe cafetaria

Projectmarkt graduaat Orthopedagogische Begeleiding 2

Vorige maand stelden de laatstejaarsstudenten Orthopedagogische Begeleiding in Mechelen hun eindprojecten voor tijdens de jaarlijkse projectmarkt. Een première voor zowel de projecten als de gloednieuwe cafetaria.

Op dinsdag 25 mei 2021 vond de jaarlijkse projectmarkt plaats van de graduaatsopleiding Orthopedagogische Begeleiding op Campus Dodoens in Mechelen. De laatstejaarsstudenten bundelden de voorbije weken hun opgedane kennis en praktijkervaring om hun werkplekken te verrassen met boeiende eindprojecten. Zo was er onder meer een spel over mediawijsheid voor kinderen, een website met nuttige info voor schoolverlaters en een mobiele snoezelruimte. De studenten lieten hun creativiteit de vrije loop.

Omwille van de huidige coronamaatregelen, konden dit jaar enkel de eerstejaarsstudenten de resultaten bewonderen. Zij deden op die manier de nodige inspiratie op om volgend academiejaar hun eigen eindproject op te zetten.“Ondanks de coronabeperkingen was het een zeer boeiende ervaring om te kijken waar mijn medestudenten maanden aan gewerkt hebben”, zegt laatstejaarsstudent Jan Van Win enthousiast, die zelf deelnam met een project rond een belevingspad voor psychisch kwetsbaren.

De projecten waren echter niet het enige nieuwe onder de zon. In één klap werd ook het pronkstuk van Campus Dodoens ingewijd: de langverwachte cafetaria. Deze leende zich ook uitstekend tot ‘markthal’ voor de projectmarkt. “De gloednieuwe locatie, die we nu eindelijk eens konden bewonderen, maakte het plaatje compleet”, voegt Jan nog toe. Volgend academiejaar kan de campus hopelijk de deuren volledig opengooien en alle geïnteresseerden ontvangen op editie 2022.

Gerelateerde artikels