Overslaan en naar de inhoud gaan

Ons aanbod rond studiekeuzebegeleiding in secundaire scholen

Uw leerlingen staan voor een moeilijke keuze: ga ik verder studeren? Wat ga ik verder studeren? Waar ga ik verder studeren? En hoe begin ik nu aan al die keuzes. Moeilijk voor een tiener, en daarom werken we graag met je samen om hun keuze zo goed mogelijk te begeleiden.

Kerntalentenspel

Bij AP Hogeschool ontwikkelden wij een kerntalentenspel. Dit kaartspel is een instrument dat leerkrachten en studiebegeleiders kunnen gebruiken om leerlingen inzichten te geven in hun kerntalenten. We geloven er als hogeschool sterk in dat jongeren die een goed zicht hebben op hun talenten beter in staat zijn een doordachte studiekeuze te maken.

Lesmateriaal voor studiekeuzebegeleiding

Inspiratie nodig voor tijdens de lessen studiekeuze? We hebben een aantal documenten ontwikkeld die je eenvoudig kan inzetten in de klas wanneer het onderwerp 'studiekeuze maken' ter sprake komt. We hebben een verscheiden aanbod aan jongerenopdrachten, reflectiedocumenten en een handleiding voor leerkrachten omtrent reflectiegesprekken. 

 

Infomateriaal

Wenst u per post een papieren versie van onze folders, posters en brochures te ontvangen voor op je school? Geen probleem. Vul het formulier even in en we sturen al het infomateriaal gratis naar u toe.

Sid-in beurs

AP is op elke Sid-in beurs aanwezig met een eigen stand. Naast lectoren en studenten die klaar staan om op alle vragen van uw leerlingen te antwoorden, kan je op onze stand ook als leerkracht kennis maken met AP.

Workshops studiekeuze

Hebben jouw leerlingen hulp nodig bij hun keuze? Tijdens deze gratis workshops coachen we hen persoonlijk, in kleine groepjes en op interactieve wijze door het studiekeuzeproces. We delen concrete voorbeelden en handige tips & tools waarmee ze zelf doelgericht aan de slag kan gaan om die ene opleiding te vinden die echt bij hen past.

Workshop: Klaar voor het hoger onderwijs?

Jezelf leren sturen, effectief studeren, je eigen werk kunnen plannen, ... allemaal zaken die je nodig hebt in het hoger onderwijs. En al die dingen moeten voor jou werken. Want alles werkt voor iemand, en niets werkt voor iedereen.

In deze workshop gaan we samen met je leerlingen aan de slag: wie ben je, wat kan je, en wat je kan inzetten om succesvol door het hoger onderwijs te raken (of er alvast goed aan te beginnen).

Spreker op school

Een spreker van AP die komt praten over verder studeren? We komen graag eens langs in jouw school! Zowel algemene informatie als het verschil tussen universiteit en hogeschool komen aan bod. Specifieke wensen? We passen onze inhoud in overleg aan.  

StudyChat

Als onderdeel van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen nemen we ook deel aan het StudyChat-project:

  • Je kan drie modules combineren die gratis overdag of ‘s avonds bij jou op school plaatsvinden.
  • Modules kunnen naargelang de beschikbare tijd en de wensen van de school aangepast, verkort of uitgebreid worden.
  • Doorheen deze modules maken leerlingen (en ouders) kennis met de basisprincipes van het hoger onderwijs en ontdekken ze hoe ze het studiekeuzeproces gericht kunnen aanpakken.
  • Leerlingen ontvangen een handig werkboek dat hen zal helpen bij het maken van hun keuze.
  • Bij elke StudyChat is er een vertegenwoordiger van een hogeschool en van de universiteit aanwezig. Zo kunnen leerlingen (en hun ouders) ook steeds de nodige vragen stellen.

Liever langskomen bij AP ?

Type activiteit
In welk type activiteit heb je interesse
Welke campus zou u graag bezoeken?
Contactgegevens
Schoolgegevens