Overslaan en naar de inhoud gaan
kenniscentrum

Business en Recht Onderzoek

Onderzoek en adviesverlening rond digitale transformatie, duurzaam ondernemen en smart supply chain management bij KMO's.
Onderzoekscoördinator: Milenka Segers

milenka.segers@ap.be

We nodigen je uit om onze realisaties te verkennen en de waardevolle inzichten en kennis die BRON biedt te benutten. Door deze website regelmatig te bezoeken, blijf op de hoogte van ons onderzoek en blijf betrokken bij onze toekomstige initiatieven voor een nog betere zakelijke wereld. 

Onderzoeksrapport en white paper 'De Health Care Management Assistant: Onbekend of onbemind?'

Het onderzoeksrapport en de bijbehorende white paper werpen een blik op het tekort aan zorgpersoneel, met een focus op Health Care Management Assistants (HCMA's). Dit is gebaseerd op uitgebreid onderzoek onder zorgpersoneel, resulterend in waardevolle aanbevelingen om dit tekort aan te pakken. Ontdek hier de bevindingen en aanbevelingen in onze toegankelijke whitepaper.

White paper Duurzaamheidstransitie Vlaamse KMO 2023

BRON heeft de duurzaamheidstransitie voor Vlaamse KMO's in kaart gebracht. Dit baanbrekende onderzoek omvat inzichten van experts en de stem van 229 KMO-zaakvoerders en senior managers. Ontdek hier de bevindingen en aanbevelingen in onze toegankelijke whitepaper.

Keynote-lezing over duurzaamheid bij VOKA

Lara Hallam en Helena Hameeuw deelden tijdens een inspirerende keynotelezing bij VOKA inzichten in de drijfveren en uitdagingen van KMO's op het gebied van duurzaam ondernemen. Deze presentatie is gebaseerd op grondig onderzoek onder 229 KMO's. Miste je deze boeiende presentatie? De powerpointpresentatie staat nu voor je klaar om te verkennen. 

Lezing over datagedrevenheid bij openbare besturen (in samenwerking met Inovant)

In samenwerking met Inovant organiseerde BRON een inspirerende lezing over datagedrevenheid bij openbare besturen. Wannes Heirman, onze digitale transformatie-expert, deelde essentiële inzichten over data-centralisatie en effectief datagebruik voor een sterker beleid in openbare besturen. Bekijk hier de presentatie en opname van dit informatieve event.

BRON rondt tweede onderzoek af in opdracht van Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL)

Vanuit het speerpunt Smart Supply Chain Management heeft BRON-expert Joost Hintjens het tweede (betaalde) VIL-project met studenten en UA afgerond rond Self-Service van vrachtwagenchauffuers bij het inchecken bij warehouses. Meer informatie over dit onderzoek kan je hier terug vinden.  

Boek: ‘De hedendaagse Assistant, een strategische partner. Een veelzijdige, digitale en onmisbare functie.’

Dit boek wordt in het najaar van 2023 gelanceerd. Het is een essentieel werk voor elke Assistant en zal tevens als handboek voor de studenten Organisatie en Management gebruikt worden. In het boek worden de resultaten van het Digitof-onderzoek gedeeld, een onderzoek naar de impact van de digitaliseringsgolf op het takenpakket en de jobtevredenheid van ondersteunende functies. Een must-read voor wie de invloed van digitalisering op de functie van Assistants en in bredere zin ook op de interne bedrijfsomgeving wil begrijpen. Meer info volgt.