Skip to main content

IT-studenten hacken zich naar de top tijdens Hack The Future

Studenten Niels Van De Ginste en Tom Goedemé nemen de juryprijs in ontvangst
© Studenten Niels Van De Ginste en Tom Goedemé nemen de juryprijs in ontvangst.

Op 9 november 2023 vond de nieuwe editie van Hack The Future plaats in de Zoo van Antwerpen. Naar jaarlijkse gewoonte schreven ook onze laatstejaars IT zich in voor de vele avontuurlijke challenges voor hackers. En met succes: van onze 91 deelnemende studenten hackten maar liefst 26 zich een weg naar de overwinning. 

Er hangt een cloud boven de jungle…

De jaarlijkse hackathon had dit jaar als thema “Jungle Expedition” waarbij de verschillende challenges telkens in het teken stonden van het jaarthema. Zo ook de uitdaging “Er hangt een cloud boven de jungle…”. Daarbij zetten studenten Niels Van De Ginste en Tom Goedemé met hun team KuberNoodles communicatiekanalen op om stropers te snel af te zijn en zo een aantal zeldzame diersoorten in de jungle te redden.

Niels vertelt: “Om de opdracht tot een goed einde te brengen, gebruikten we het cloud-platform AWS. Geëncrypteerde berichten alarmeerden ons als er stropers aanwezig waren. Deze berichten stuurden we vervolgens door naar een applicatie zoals Discord, ClickUp ... zodat de dierenbescherming tijdig op de hoogte werd gebracht. Het was een pittige maar leuke en leerrijke uitdaging! We zijn fier dat we de eerste prijs van de jury hebben gewonnen! Een mooie appreciatie voor onze kennis en inzet die dag.” 

Proficiat aan alle AP-studenten die zich naar de overwinning hebben gehackt! 

Gerelateerde artikels