Skip to main content

Sediqa maakt nieuwe start in de bachelor Communicatie

Minister Somers en Sediqa zitten in een aula van AP Hogeschool

Twee jaar geleden vond Sediqa haar weg van Afghanistan naar België, op zoek naar een nieuwe start. Ze overwon al immense uitdagingen en is, met de hulp van Atlas (een organisatie die zich inzet voor integratie en inburgering), nu klaar voor een volgende stap. Bij AP Hogeschool wil ze de opleiding Communicatie tot een goed einde brengen en haar Nederlands verder verfijnen.

Extra begeleiding

Sediqa behaalde in Afghanistan al een diploma Economie en droomt nu van een carrière als journalist. Via Atlas kreeg ze ondersteuning om haar diploma in België te laten erkennen en om opnieuw hogere studies aan te vatten. Ze is blij dat ze aan de opleiding Communicatie is kunnen starten: 

"Communicatie is voor mij de ideale keuze, want ik hou ervan om verhalen te vertellen en te communiceren met mensen. Bovendien wilde ik een opleiding volgen waarbij ik ook praktijkervaring kan opdoen en bij AP Hogeschool is er een goede afwisseling tussen theorie en interactievere lessen. Om mijn studies tot een goed einde te brengen, kan ik bij AP ook rekenen op extra hulp van studiebegeleiders en lectoren. Zij staan altijd voor me klaar als ik vragen heb. Zo heb ik deze week een afspraak met een begeleider die me helpt met het maken van goede notities."

Obstakels overwinnen

Het succesverhaal van Sediqa weerspiegelt niet alleen haar eigen vastberadenheid en doorzettingsvermogen, maar ook de kracht en noodzaak van organisaties zoals Atlas. Met het nieuws dat het Atlas-proefproject in heel België wordt uitgerold, kwam Vlaams minister van Inburgering en Gelijke Kansen Bart Somers persoonlijk een kijkje nemen op onze hogeschool. 

Somers vertelde onder meer hoe het project de vele obstakels waar nieuwkomers tegenaan botsen, probeert te overwinnen: “Ook al zien we mooie resultaten van het project, er is nog een lange weg te gaan. Maar al te vaak slagen nieuwkomers er niet in aan duurzaam werk te geraken. Verhalen zoals die van Sediqa zijn daarom erg hoopvol naar de toekomst toe.”

Wij wensen Sediqa alvast heel veel succes toe tijdens haar opleiding!

Gerelateerde artikels