Skip to main content

Student Rechtspraktijk Merel is jobstudent van het jaar

jobstudent van het jaar 2023
© Unizo

Merel Ponsaers (bachelor Rechtspraktijk) deed deze zomer vakantiewerk bij een begrafenisondernemer. Dankzij deze bijzondere studentenjob - en haar enthousiaste werkgevers die haar nomineerden - werd ze bekroond tot Jobstudent van het Jaar. 

Ieder jaar gaan UNIZO en Liantis op zoek naar dé Jobstudent van het Jaar. Op die manier willen ze het belang van jobstudenten in onze economie in de kijker zetten. Werkgevers kunnen zelf een uitzonderlijke jobstudent nomineren. 

De zaakvoerders van familiebedrijf Uitvaartzorg Verstraeten in Hoboken stelden Merel kandidaat om haar meerwaarde in hun zaak extra in de kijker zetten. "In onze sector moet je veel inlevingsvermogen hebben, maar ook snel en nauwkeurig kunnen werken. Dat is niet evident, maar Merel is een natuurtalent.", aldus zaakvoerders Rudi en Barbara.

Dankzij haar niet zo alledaagse werksetting én de lovende commentaren van haar werkgevers, sprong Merels inzending er ook voor de jury bovenuit. Als Jobstudent van het Jaar kreeg Merel naast haar eretitel ook een extra maandloon van 1.500 euro cadeau. 

Foto: Unizo

Proficiat Merel! Hoe voelt het om jobstudent van het jaar te zijn?

"Superleuk! Het was totaal onverwacht. Ik wist echt van niets tot ik hoorde dat ik had gewonnen, want mijn bazen hebben mij stiekem genomineerd. Ik doe mijn studentenjob heel graag, maar deze eer zorgt uiteraard voor een extra gevoel van waardering." 

Hoe ben je bij deze studentenjob terecht gekomen?

"Ik heb altijd al interesse gehad in de uitvaartzorg. Het is een mooie en nobele job, want je staat mensen bij in toch wel één van de moeilijkste periodes van het leven. Ik kwam via-via in contact met Verstraeten Uitvaartzorg. Toen ik hoorde dat ik daar als jobstudent aan de slag mocht gaan, was ik meteen enthousiast. Het is zeer fijn dat ik via dit werk mijn steentje kan bijdragen en mee verschil kan maken voor anderen."

Wat voor taken krijg je zoal op je studentenjob?

"Ik hou me vooral bezig met administratieve zaken, maar dat is zeker niet het enige. Bij een overlijden komt veel kijken, dus het is een brede job. Zo verzorg ik de (eerste) contacten met de nabestaanden en regel ik bijvoorbeeld de bloemen, muziek, PowerPoint presentatie ... voor de uitvaart. Het heeft me enorm geholpen dat ik Rechtspraktijk heb gestudeerd. Dankzij mijn opleiding ben ik sterk in administratie en regelgeving, maar leerde ik ook helder communiceren en omgaan met mensen."

Wat zijn je plannen voor de toekomst? Blijf je voorlopig als jobstudent werken?

"Ik heb deze zomer mijn bachelordiploma behaald en heb heel de maand juli en nog enkele dagen in augustus gewerkt. Ik wilde graag nog iets bijstuderen, dus in het nieuwe academiejaar start ik aan een postgraduaat Forensisch onderzoek aan de Erasmushogeschool. Die opleiding heeft niet zoveel lesdagen, waardoor ik gelukkig ook nog even als jobstudent bij Verstraeten Uitvaartzorg kan blijven werken."

 

In de media

Gerelateerde artikels