Overslaan en naar de inhoud gaan

22 procent meer studenten voor AP dankzij graduaten

AP Hogeschool Antwerpen stijging studenten

AP Hogeschool mag bijna 22 procent meer studenten verwelkomen ten opzichte van vorig academiejaar. Het aantal nieuwe eerstejaarsstudenten stijgt zelfs met maar liefst 56 procent. Dit succes is in grote mate te danken aan ons gloednieuwe en uitgebreide graduaatsaanbod

In totaal verwelkomen we dit academiejaar bijna 15.000 studenten in onze bachelor- en graduaatsopleidingen. Dat zijn er ruim 3.000 meer dan vorig academiejaar. De welzijnsopleidingen tellen drie keer zoveel studenten. De managementsopleidingen gaan er gezamenlijk met 70 procent op vooruit. En de opleidingen informatica en onderwijs noteren een stijging van 50 procent. De gezondheidsopleidingen blijven helaas achteruitboeren. "Het blijft moeilijk om studenten Verpleegkunde aan te trekken", aldus AP-woordvoerster Karolien Loriers.   

De forse toename van het aantal studenten valt vooral te verklaren door het succes van de graduaatsopleidingen. Zij maken vanaf dit academiejaar de overstap van de Centra voor Volwassenonderwijs naar de hogescholen. Deze tweejarige opleidingen met massaal veel praktijk vervangen de vroegere HBO5-opleidingen, al worden er ook een pak nieuwe gecreëerd. Bij AP hebben studenten de keuze uit maar liefst 16 verschillende graduaatsopleidingen. Vooral Accounting Administration, Internet of Things, Programmeren, Orthopedagogie en de Verkorte Lerarenopleidingen blijken momenteel erg populair. 

Aangezien er nog dagelijks nieuwe studenten bijkomen, zijn dit slechts voorlopige cijfers."De lessen zijn afgelopen maandag begonnen, maar we merken dat studenten zich steeds later definitief inschrijven. Ook hier is duidelijk sprake van een nieuwe trend.", aldus Karolien Loriers.

Gerelateerde artikels