Overslaan en naar de inhoud gaan
expert

Valérie Vanceulebroeck

Ik studeerde in 1998 af als polyvalent verpleegkundige met optie psychiatrie. Tijdens mijn professionele carrière maakte ik  kennis met heel wat aspecten van het hulpverleningslandschap, zowel voor jongeren als volwassenen.

Doorheen de jaren deed ik  ervaring  op in de kinder- en jeugdpsychiatrie, crisishulpverlening voor minderjarigen, begeleiding en  ondersteuning van personen met een ontwikkelingsstoornis met normale begaafdheid die begeleid zelfstandig wonen en leerkracht in het deeltijds onderwijs (PAV). 

In 2007 behaald ik mijn diploma Master in de Verpleeg- en vroedkunde, een uitdaging om bij te dragen aan een  brede visie op gezondheidszorg en het streven naar professionalisering binnen dit dynamische werkveld. Mijn masterproef handelde over de beïnvloedende factoren bij afzondering van minderjarigen binnen de kinder- en jeugdpsychiatrische afdelingen.

Ik ben werkzaam bij AP Hogeschool sinds oktober 2010. Het begeleiden van studenten en collega’s, coördineren, uitdenken en opbouwen van (behandel)visie waren mijn sterke punten in het werkveld. Momenteel tracht ik deze vaardigheden verder te ontplooien in de bachelor opleiding verpleegkunde.
Ik ben lid van de opleidingsstaf Verpleegkunde, en vakgroep voorzitter Sociale Wetenschappen en Professionele Expertise.

Projecten