Overslaan en naar de inhoud gaan

Mentorenvorming 2023-2024

Leerkracht en student lerarenopleiding in de klasgroep

Leer leerkrachten-in-opleiding op de juiste manier coachen via een mentorenvorming op jouw maat. De lerarenopleiding van AP Hogeschool ontwikkelde een specifiek vormingsaanbod dat jou omvormt tot de geknipte mentor. Ons programma vertrekt vanuit een aantal duidelijke en heldere speerpunten die de sterkte van de mentorenvorming al meermaals heeft bewezen.

Coachen is samen ontdekken 

We staan stil bij de mogelijkheden van coaching als vaardigheid. Anders dan als expert, vertrekt de leerkracht bij coaching vanuit het niet-weten en gaat hij met de coachee op pad om samen het best mogelijke te ‘ontdekken’.

Iedereen coach? Vorming vormt het sleutelwoord!

Niet iedere goede leraar is meteen ook een goede coach. Iedereen kan uitgroeien tot een uitstekende mentor, maar dat vereist wel expertise en scholing. Reflecteer, ga op zoek naar je doel, stuur bij en ontdek mogelijkheden door je eigen oordeel uit te stellen.

Groeien als coach dankzij het GRROW-model

Bij ons werk je met het GRROW-model van Jef Clement (Goal – Reality – Resource – Options – Will): waarderend en inspirerend coachen staat daarin centraal. Aansluitend train je zeven vaardigheden (exploreren, waarderen en bekrachtigen, betrokken confronteren, uitdagen, inspireren, toelaten en ontspannen) aan de hand van concrete cases. Kaders worden geschetst aan de hand van praktijkoefeningen.

Wanneer?

Elke sessie start om 9 uur 's morgens en eindigt om 16 uur.

  • dinsdag 20 februari 2024

  • maandag 11 maart 2024

  • derde dag nog af te spreken

Waar?

Campus Spoor Noord - Noorderplaats 2, 2000 Antwerpen.

Prijs?

De opleiding is gratis voor mentoren van stagestudenten van het departement Onderwijs en Training.

Interesse? 

Schrijf je hier in

ONZE COACH STAAT VOOR JE KLAAR!

Lies Pycke studeerde voor een professionele bachelor leraar en een master Filosofie en volgde een Specifieke lerarenopleiding. Ze volgde de basis-, verdiepings- en masteropleiding 'waarderend en inspirerend coachen'. Binnen de lerarenopleiding Lager Onderwijs neemt ze de pedagogische vakken voor haar rekening en staat ze in voor de intervisies. Tevens onderwijst ze filosoferen met kinderen en jongeren in Nederland. Ze coacht secundaire en basisscholen in een transformatietraject.

Bij vragen kan je steeds Lies Pycke contacteren: lies.pycke@ap.be

Wil jij als eerste geïnformeerd worden over de opleiding die doorgaat volgend jaar? Schrijf je dan in op de wachtlijst.

Heb je deze opleiding al gevolgd en zin in meer? Klik hier voor meer informatie over de vervolgopleiding!

Ben jij geen mentor van een stagestudent uit de lerarenopleiding maar heb je wel interesse in deze opleiding? Klik hier voor meer informatie.