Skip to main content

Student-ondernemer in the spotlight: Janie De Naeyer

student-ondernemer studeren en ondernemen jonge ondernemer ondernemerschapap hogeschool antwerpen janie de naeyer sprints and glory

Studente Janie De Naeyer loopt in haar vrije tijd op hoog niveau sprint, maar is als student-ondernemer aan een marathon begonnen. Naast haar bachelor Vroedkunde runt ze sinds kort ook een eigen webshop waar shoppers terecht kunnen voor feelgood kledij én persoonlijk advies. 

Hoe is jouw ondernemersdroom gestart? 

Heel recent, ik ben nog volop mijn eigen weg aan het zoeken. Ik hou van mode, maar miste in het bestaande aanbod toch een beetje de eigenheid. Daarom besliste ik om gewoon zelf op zoek te gaan naar kleding met nét dat tikkeltje meer. In mijn ogen moet kleding niet enkel mooi zijn, maar is het ook een handig hulpmiddel om te tonen wie je bent en om je beter in je vel te voelen. Vanuit die insteek ben ik zelf een webshop gestart. Omwille van corona kwam er plots wat meer tijd vrij in mijn agenda, waardoor ik dacht 'niet meer twijfelen, gewoon doen'.

Kan je jouw onderneming even kort toelichten? 

Op mijn webshop Sprints & Glory bied ik kleding aan voor jonge meisjes en vrouwen. Het zijn geen eigen ontwerpen, maar ik heb alle stuks wel zelf geselecteerd. Mijn aanbod draait niet louter om mode en trends. Ik wil vooral klanten aanmoedigen om zichzelf te zijn en kleding aanbieden waarin ze zich goed kunnen voelen. Volgens deze filosofie wil ik in de toekomst ook graag sportswear aanbieden, aangezien ik zelf een fervent sporter ben. Tot slot kunnen (potentiële) klanten bij mij ook steevast op een persoonlijke aanpak rekenen: je mag altijd raad vragen, maar ook gerust zelf input geven. 

Heb je nog een tip voor (toekomstige) student-ondernemers? 

Om te groeien is het belangrijk om niet alleen raad van experten te vragen, maar ook goed naar je doelpubliek te luisteren. Van de mening van anderen kan je altijd leren. 

Zin in meer? 

 

Dit artikel kwam mee tot stand dankzij TAKEOFFANTWERP.

Gerelateerde artikels