Overslaan en naar de inhoud gaan

Gespecialiseerde Verpleegkundige in de Kritische Zorgen

 • Dagtraject (2-3 dagen per maand)

  Troeven

  Hyper-realistische OMGEVING

  Onze campus Spoor Noord is voorzien van alle comfort en faciliteiten. Je gaat aan de slag in het hoogtechnologische vaardigheidslabo en onze eigen ziekenhuisafdeling. Net zoals in het echt! Onze levensechte patiënten simulatoren simuleren zonder verpinken een acuut hartfalen of shocktoestand en leren je onder meer defibrilleren, reanimeren, pacen en kunstmatige ventilatie toedienen.  

  STUDEER OP JOUW TEMPO

  De opleiding is zo opgebouwd dat je deze makkelijk kan combineren met een job. Iedere maand heb je, afhankelijk van het gekozen programma, 2 tot 3 dagen les. Deze zijn gebundeld op 1 week. Kies je ervoor om alle keuzemodules te volgen, dan heb je in het 2e semester 4 tot 5 dagen les per maand. Deze worden ook gebundeld op 1 week. Wil je het eerste jaar 1 keuzemodule volgen en het jaar nadien een andere module, dan kan perfect, als je de basismodules hebt afgewerkt.

  Bijzondere beroepstitel

  Het is mogelijk om de Bijzondere Beroepstitel 'Verpleegkundige gespecialiseerd in de intensieve en spoedgevallenzorg' aan te vragen bij de erkenningscommissie. Dan kies je het programma van 50 studiepunten, en vult dat verder aan met 2 extra keuzemodules van 5 studiepunten. 

  Betaald educatief verlof

  Vlaams opleidingsverlof is een stelsel van individueel opleidingsverlof. Het wordt omschreven als het recht voor werknemers die bepaalde opleidingen volgen, om op het werk afwezig te zijn voor het volgen van de opleiding met behoud van het normale loon.

  Het postgraduaat Gespecialiseerde verpleegkundige in de kritische zorg is erkend als beroepsopleiding en komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof.

  Praktisch

  • Het postgraduaat duurt 1 jaar. Extra keuzemodules kunnen binnen dit jaar of aansluitend in de volgende jaren worden opgenomen.
  • De kostprijs van het postgraduaat (20 studiepunten) bedraagt 1600 euro.
  • De kostprijs van het postgraduaat (50 studiepunten) bedraagt 2000 euro.
  • De kostprijs per module bedraagt 400 euro. Extra modules kunnen gevolgd worden als aanvulling op het postgraduaat of buiten het postgraduaat als bij- en nascholing.