Overslaan en naar de inhoud gaan

Eveline Spiessens

Eveline Spiessens is ergotherapeut. In 2012 rondde ze haar opleiding bachelor ergotherapie af aan Artesis Hogeschool Antwerpen. In 2014 behaalde ze haar Master of Science in de Ergotherapeutische Wetenschappen aan UGent (interuniversitair programma met de Universiteit van Leuven, Hasselt en Antwerpen). Nadien volgde Eveline nog succesvol het schakeljaar orthopedagogische wetenschappen en behaalde ze haar pedagogisch bekwaamheidsbewijs. Op heden volgt Eveline een postgraduaatopleiding ‘Makerskills voor ergotherapeuten’. 

Van 2016-2017 werkte Eveline als ergotherapeute en onderwijzer in het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven (Kortenberg) op de afdeling (forensische) jongerenpsychiatrie. Deze job ruilde ze in voor een voltijdse job als ergotherapeut bij het Multifunctioneel Centrum MPI Ritmica (te Hove). Hier werkte ze van 2017-2022 met kinderen die school liepen in het buitengewoon onderwijs type basisaanbod en type 4. Daarnaast werkte ze ook op de jongerenafdeling waar jongeren met een licht verstandelijke beperking, motorische beperking en/of autisme en hun context begeleid worden. 

Sinds 2019 tot op heden werkt Eveline deeltijds voor AP Hogeschool als lector ergotherapie binnen de atypische ontwikkeling. Deze job combineer ze met haar eigen praktijk, Praktijk De Es, waar ze werkt als zelfstandige ergotherapeut.

Projecten