Overslaan en naar de inhoud gaan
expert

Yasmine Wauthier

Yasmine Wauthier werkt als onderzoeker in de Onderzoeksgroep een Leven lang Leren en Innoveren (OLLI) van de AP Hogeschool Antwerpen.

Tot nu toe heeft haar loopbaan verschillende omwegen gemaakt naar verschillende sectoren en onderwerpen. Omdat alles interessant is. Een aantal thema's komen steeds terug: onderwijs, psychologie en technologie. Deze verschillende interesses konden op verschillende manieren steeds gecombineerd worden: instructional design, onderwijstechnologie, virtual reality in onderwijs, kwaliteitszorg in het hoger onderwijs, didactische ondersteuning bij digitaal leren... “Zolang ik maar kan onderzoeken, ontwikkelen, creëren en leren.”

Ze heeft een professionele bachelor in het Lager Onderwijs (BE), een erkend diploma in grafisch ontwerp (BE) en webdesign (BE), een professional Master (NL) in Sociale Psychologie en is momenteel een master in Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie (NL) aan het afronden. Ze volgde de Masterclass (NL) Virtual Reality in Education en een postgraduaat (BE) Immersive storytelling in VR. Ze heeft ervaring met het onderzoeken, implementeren en ondersteunen van de ontwikkeling van digitaal leren en ervaring binnen kwaliteitszorg in het hoger onderwijs. Haar expertisegebieden omvatten onderwijs en training in extended reality (XR), digitaal en immersief leren, didactiek en onderwijskwaliteit binnen de Europese hogeronderwijsruimte.

Volg haar op LinkedIn.

Projecten