Overslaan en naar de inhoud gaan

Studium Generale: Byung-Chul Han (geannuleerd)

Studium Generale is een initiatief van AP Hogeschool in samenwerking met deSingel Internationale Kunstcampus en Kunsthuis Opera Ballet Vlaanderen. Het jaarthema voor academiejaar 23-24 is 'the liquid society'.

Op dinsdag 27 februari 2024 verwelkomen we: 

  • Spreker: Byung-Chul Han

  • Titel lezing: De geest van de hoop & Beethovens Hammerklaviersontae

 

Update 05/02/2024: Opgelet, deze lezing is helaas geannuleerd. Ingeschreven gasten worden ook persoonlijk via mail verwittigd door DESINGEL. 

 

Abstract

Compromisloos en met een scherpe analytische blik ontleedt Byung-Chul Han onze neoliberale samenleving, ‘een prestatiemaatschappij’. We zijn volgens Han niet meer in staat tot gelatenheid en zingeving. Het marktdenken en onze prestatiedrang maken van ons onvrije wezens; we liggen uitgeput in bed omdat we voortdurend de beste versie van onszelf willen zijn. Met zijn nieuwe boek Der Geist der Hoffnung (‘De geest van de hoop’) kiest Han resoluut voor de weg van de hoop. Vergezeld door een pianist(e) roept Han tijdens deze muzikale lezing de hoop weer in het leven als het begin van alles. Beethovens Hammerklaviersonate wordt daarbij live uitgevoerd als de sonate van de hoop. Als een krachtige sprong, een nieuw elan.

Deze exclusieve lezing maakt deel uit van RE/BIRTH, een festival in DE SINGEL rond het thema van de wedergeboorte.

 

Praktisch 

  • Dinsdag 27 februari 2024 om 20 uur
  • Locatie: Blauwe zaal, campus deSingel

  • Taal: spreektaal Duits, boventiteling Nederlands

  • Beschikbaarheid: 60 gratis tickets voor studenten en personeelsleden

 

Inschrijven