Skip to main content

Onderzoekscentrum een Leven Lang Leren en Innoveren (OLLI)

olli

Voor organisaties blijft een leven lang leren en innovatie een complex gegeven. Ze worstelen met de vraag hoe ze deze processen effectief vorm kunnen geven in hun specifieke situatie. Met het Onderzoekscentrum een Leven Lang Leren & Innoveren (OLLI) ondersteunen we organisaties zoals hogescholen en bedrijven bij de inrichting van leer- en innovatieprocessen voor volwassenen.

Dat doen we via de ontwikkeling van instrumenten, de inzet van expertise en dienstverlening die we baseren op ons eigen praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek. Dat onderzoek voeren we uit in samenwerking met partners uit ons werkveld. Die aanpak levert een win-win op voor de betrokkenen: relevante instrumenten én dienstverlening én wetenschappelijke inzichten. Omdat leren en innoveren altijd in een specifiek domein of een specifieke organisatie plaatsvinden, werken we vaak multidisciplinair samen met partners uit de AP Hogeschool of uit het werkveld.

Inhoudelijk zetten we in op thema’s zoals zelfgestuurd leren, werkplekleren en de ontwikkeling van soft skills. We onderzoeken ook hoe data en educatieve technologieën leer- en innovatieprocessen kunnen versterken. Onze expertise structureren we in vier speerpunten:

  • Leren & ontwikkelen in hoger onderwijs
  • Leren & ontwikkelen in een professionele context
  • Leren & ontwikkelen met behulp van data
  • Leren & ontwikkelen met behulp van educatieve technologieën

 

Benieuwd naar hoe we jou kunnen helpen? Beroep doen op onze expertise? Interesse in samenwerking? Contacteer ons!

Gert Vanthournout
Siham Chaoui
Algemeen