Overslaan en naar de inhoud gaan

Zomeracademie lerarenopleiding: maak kennis met onze toekomstige studenten

Voorbereiding van de speelleeractiviteiten
© Kick-off zomeracademie: voorbereiding speelleeractiviteiten

Samen met de Antwerpse jeugdorganisatie Gekkoo vzw organiseert het departement Onderwijs en training de Zomeracademie. Van 19 tot en met 23 augustus ontdekken enkele toekomstige studenten dat lesgeven meer is dan 'voor de klas staan' en krijgen ze een unieke kans om praktijkervaring met kinderen op te doen tijdens de speelpleinen. Waarom ze dat doen? We vroegen het hen tijdens de eerste basislessen op onze campus.

Annemie is 18 jaar en woont in Essen. Ze volgde Sociaal Technische wetenschappen. Haar hobby’s zijn fitnessen en genieten van het leven. Annemie wil leerkracht worden omdat dat zij voldoening krijgt als ze de evolutie van kinderen ziet. De job lijkt haar uitdagend en zéér gevarieerd. Zij kiest voor de opleiding als leraar basisonderwijs bij AP Hogeschool omdat een nieuwe school haar erg aanspreekt. Haar gevoel zit hier goed en ze gelooft er sterk in dat je in je leven je gevoel moet waarderen. Zij hoopt een leerkracht te worden die alle kinderen kan betrekken in de les.

Morad is 33 jaar en komt uit Deurne. Zijn hobby's zijn joggen en kickboksen. Hij heeft goede herinneringen aan de basisschool dus wil daar gaan lesgeven om zijn eigen 2 kinderen en vele anderen te helpen en te begeleiden. Hij kiest voor AP Hogeschool Antwerpen omwille van de visie, het mooie gebouw en de afstand naar zijn huis. Tijdens de eerste dag van de zomeracademie beseft hij dat de opleiding leerrijk is maar dat de realiteit zijn intrede heeft gedaan: je moet er gedurende het hele jaar wel in investeren. Hij is blij dat zijn leerproces vorm begint te krijgen en hoopt dat hij vooral geïnspireerd zal worden.

Jason woont in Schoten en is 18 jaar. Hij zingt, speelt pingpong en biljart. Hij wil graag in de voetsporen treden van zijn leraren. Een creatieve, uitgebreide en diverse job. Het gevoel dat hij kinderen iets aanleert, is voor hem uniek. Hij hoorde al veel positieve dingen over AP Hogeschool Antwerpen. Les krijgen in het moderne gebouw staat hem wel aan. De introductie van de zomeracademie verliep vlot en de opfrisles wiskunde was erg interessant. Hij hoopt deze week ervaring op te doen en creatieve ideeën te krijgen. Hij wil een optimistische leraar basisonderwijs worden die altijd klaarstaat voor zijn leerlingen en te helpen waar nodig.  

Annelies houdt van naaien en zwemmen. Zij is 32 jaar en woont in Deurne. Hiervoor was zij storemanager bij Panos. Zij wil leerkracht kleuteronderwijs worden om kinderen nieuwe dingen te kunnen bijleren en ze te zien groeien. Haar favoriete leerkrachten waren positief, aandachtig en hadden een persoonlijke aanpak. Zij vond de start van de zomeracademie fijn en leerrijk. Zij hoopt deze week een beter inzicht te krijgen in de verwachtingen van de opleiding. Haar lerarenstijl? Motiverend, positief ingesteld die haar kleuters kan stimuleren.

Vera is 19 jaar en woont in Dendermonde. Zij supportert voor AA Gent. Haar opa was leerkracht secundair en zij kiest nu voor de opleiding kleuteronderwijs. Haar favoriete leerkracht gaf wetenschappen en nam de klas altijd mee naar buiten voor proeflessen. Zij kent AP Hogeschool via iemand die daar werkt. Zij vond de start van de zomeracademie best wel spannend en hoopt op een leerrijke én plezierige week. Haar doel is om een creatieve leerkracht te worden.

Wij wensen deze toekomstige studenten een fijne week. Morgen trekken ze allemaal richting speelpleinen om samen met de kinderen spelletjes te spelen die ze vandaag hebben voorbereid.

Ook zin om les te geven? Word leraar via AP!

Gerelateerde artikels