Overslaan en naar de inhoud gaan

Over het Veiligheidsinstituut

Eén ding is zeker: het Veiligheidsinstituut is uniek in zijn soort. Wie we zijn en waar we voor staan, daarover vertellen we je wat meer op deze pagina. Alleszins van harte welkom!

Waar we voor staan

Het Veiligheidsinstituut is een kenniscentrum welzijn op het werk binnen de AP Hogeschool. Bijdragen tot een meer duurzame werk- en leefwereld is ons doel. We doen dit via het professionaliseren, sensibiliseren en ondersteunen van mensen in organisaties en zetten hierbij volop in op praktijk en preventiebeleving.

Onze ambitie reikt verder: vanuit een open en warm huis bouwen we mee aan een actief netwerk en verbinden zo mensen in organisaties tot meer welzijn. Voor dit netwerk zijn we een onderzoekspartner die in co-creatie met het werkveld zorgt voor praktijkgerichte innovaties. Zelf voegen we de daad bij het woord en stellen vol overtuiging het welzijn van klanten en medewerkers voorop.

Vanuit de bovenstaande beleidsverklaring werkten we ook een leervisie uit. Hierin staat ons engagement maar ook onze verwachtingen ten aanzien van onze docenten en deelnemers. Benieuwd? Lees het allemaal na in onze leervisie.

Wat ze over ons zeggen

"Veiligheidsinstituut = thuiskomen!"

"Een positief voorbeeld."
"Behulpzaam en inspirerend."

"Na een dagje Veiligheidsinstituut wil ik directie en team enorm gelukwensen en bedanken voor jullie aanpak in het 'warm en open huis' met bijzonder vruchtbare bodem."

"Bedankt voor de aangename opleiding. De docenten verdienen een pluim voor de duidelijke uiteenzetting van theorie en praktijk."

Ons bereiken

Je vindt ons gebouw in de Lange Nieuwstraat 101, 2000 Antwerpen. Zie de pagina bereikbaarheid.

Ons ondernemingsnummer: BE 0535.880.359.
Je kan ons algemeen bereiken via veiligheidsinstituut@ap.be of +32 (0)3 220 54 00. 

We staan voor je paraat met een team van 17 medewerkers, onderverdeeld in enkele diensten. Aan het hoofd van elke dienst staat een teamleider. Hun contactgegevens:

Stefaan Henderieckx, teamleider opleidingen en waarnemend diensthoofd: tel. 03 203 42 10 of stefaan.henderieckx@ap.be.

Karen Versmissen, teamleider financiën en administratie, tel. 03 203 42 08 of karen.versmissen@ap.be.

Michiel Wellens, teamleider informatiecentrum, tel. 03 203 42 58 of michiel.wellens@ap.be.

Dienst naverkoop rookmelders: kocht je een rookmelder aan tijdens onze rookmeldercampagne en is die defect binnen garantie? Contacteer rookmelder@provincieantwerpen.be.