Overslaan en naar de inhoud gaan
Bijscholing: Constructief van mening verschillen als basis voor welzijn

Bijscholing : Constructief van mening verschillen

Iets voor jou?

Als preventieadviseur adviseer je verschillende partijen binnen het bedrijf: werkgever, hiërarchische lijn, werknemers en soms het CPBW. Je hebt te maken met discussie, meningsverschillen en tegenstrijdige belangen, maar wil natuurlijk wel de neuzen in dezelfde richting krijgen. Hoe krijg je het oor van de bedrijfsleiding, ook als je boodschap niet eenvoudig is? Hoe overtuig je de leidinggevende om oog te hebben voor het welzijn van de medewerkers en niet alleen voor het economische proces? Hoe kan je constructief van mening verschillen, zonder dat de boel ontploft en zonder dat één van de partijen het gevoel heeft het onderspit te delven? In deze korte opleiding ondervind je aan den lijve wat werkt en hoe je het in je dagelijkse praktijk kan gebruiken.

We richten ons vooral op de preventieadviseurs, maar de opleiding staat open voor iedereen die regelmatig met verschillende partijen tot een gezamenlijk standpunt wil komen.

Wat leer je?

Soms weet je op voorhand al dat een voorstel of vraag tot vuurwerk zal leiden. Hoe komt dat eigenlijk? Wat vormt het brandhout, de vonk en zuurstof voor een oplaaiende discussie? Naast de redenen van ontsporing, kijken we in deze opleiding vooral naar de mogelijkheden om de onderhandelingstrein op de rails te houden.  

 In deze opleiding leer je:

  • constructief van mening verschillen
  • de ander overtuigen
  • een onderhandeling tot een succes brengen a.d.h.v. enkele basistips

Praktische informatie

  • De opleiding gaat door vanaf 4 inschrijvingen. We beperken de groep tot maximaal 20 deelnemers.
  • De prijs van deze studiedag is inclusief lunch, dranken, attest van deelname, studiemateriaal én enthousiaste lesgever.
  • Deze opleiding komt in aanmerking als verplichte bijscholing voor preventieadviseurs.
  • Docent van deze opleiding is Annick Alders. Zij is juriste en Oplossingsgericht adviseur bij Cautius, gespecialiseerd in de psychosociale aspecten van arbeidsveiligheid. Haar passie voor welzijn op het werk uit zich in adviesverlening op juridisch vlak, maar ook door samenwerking met de bedrijfsleiding. Na bijna 20 jaar in de zakenadvocatuur begrijpt Annick bij uitstek het moeilijke evenwicht tussen economie en psychosociaal welbevinden. Bovenal weet zij dat zowel werkgevers als werknemers concrete tools en oplossingen willen, in plaats van problemen en beperkingen. Annick publiceert geregeld over de materie bij Kluwer én is een gewaarde docente bij het Veiligheidsinstituut binnen de opleiding 'Psychosociale risico's duurzaam aanpakken'.
  •  Raadpleeg hier onze annulerings- en betalingsvoorwaarden.
Terug naar overzicht